12:25 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να επηρεάσουν τους εταίρους τους, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, για τις πιέσεις της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα.

Οι πιέσεις των ΗΠΑ προς την Άγκυρα σχετικά με την προμήθεια του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 δεν συνιστά έκπληξη καθώς η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να επηρεάσει τους εταίρους της, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο.

«Είναι ευρέως γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν κάθε πιθανό μέσο για να ασκήσουν πιέσεις στους συμμάχους τους σε όλα τα ζητήματα… συνεπώς, η πίεση των ΗΠΑ στην Τουρκία δεν έιναι σε καμιά περίπτωση έκπληξη», τόνισε ο διπλωμάτης.

Ο Γκρούσκο πρόσθεσε επίσης, ότι η Ρωσία εργάζεται για μια άμεση αμυντική αντίδραση σε οποιαδήποτε απειλή που σχετίζεται με την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συνθήκη INF.

Η Ουάσιγκτον δια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Μάικ Πενς δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να επιλέξει εάν θα παραμείνει σημαντικός εταίρος στο ΝΑΤΟ ή θα υπονομεύσει το συνασπισμό αποκτώντας τους ρωσικούς S-400.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε τροχιά σύγκρουσης ΗΠΑ — Τουρκία για τους S-400

Προηγήθηκε απόφαση του Πενταγώνου για την αναστολή παράδοσης εξοπλισμού σχετικού με τους F-35 στην Τουρκία, λόγω της προμήθειας ρωσικών S-400 από την Άγκυρα.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν δανειακή συμφωνία για την προμήθεια του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400. Στις αρχές του Μαρτίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και πως ενδέχεται να υπάρξει και νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του αναβαθμισμένου συστήματος S-500.

Το S-400 είναι ένα νέας γενιάς ρωσικό πυραυλικό σύστημα με δυνατότητα να φέρει τρεις διαφορετικού τύπου πυραύλους, ικανούς να καταστρέψουν εναέριους στόχους σε μικρή αλλά και σε εξαιρετικά μεγάλη απόσταση. Το σύστημα έχει κατασκευαστεί για να εντοπίζει και να καταστρέφει διαφορετικού τύπου εναέριους στόχους που ποικίλουν από αναγνωριστικά αεροσκάφη έως βαλλιστικούς πυραύλους.

Σχετικά:

Πενς: Η Τουρκία πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και στους ρωσικούς S-400
Σε τροχιά σύγκρουσης ΗΠΑ - Τουρκία για τους S-400
Πομπέο απειλεί Τουρκία: Στρατιωτική δράση στη Συρία θα έχει «καταστρεπτικές» συνέπειες
Κουμουτσάκος: Να είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε πιθανή εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ
Tags:
S-400, ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, Τουρκία, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK