13:54 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας, Γ. Μπορίσοφ, πρέπει να επεκταθεί η συνεργασία με το Καράκας και σε τομείς που αφορούν τις νέες υψηλές τεχνολογίες.

Η Ρωσία δεν «γνωρίζει» ούτε «βλέπει» άλλο πρόεδρο της Βενεζουέλας εκτός από τον Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ, ανοίγοντας τις εργασίες της διακυβερνητικής διάσκεψης Ρωσίας — Βενεζουέλας.

«Θα ήθελα να μεταφέρω την υποστήριξη του Ρώσου προέδρου, Βλαντμίρ Πούτιν στον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο που εξελέγη από τους πολίτες της Βενεζουέλας πέρσι, στις 20 Μαΐου. Δεν βλέπουμε ούτε ξέρουμε κανέναν άλλο πρόεδρο της Βενεζουέλας», τόνισε ο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ρωσικής κυβέρνησης, η συνεδρίαση της διάσκεψης αποδεικνύει πως στόχος των δυο χωρών είναι μια ρεαλιστική και αμοιβαία επωφελής συνεργασία.

Πρόσθεσε πως η διμερής συνεργασία Ρωσίας - Βενεζουέλας, πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να επεκταθεί πέρα από παραδοσιακούς τομείς και σε τομείς που αφορούν νέες υψηλές τεχνολογίες. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον Μπορίσοφ είναι βασικό για να προαχθεί η σταθερότητα στη Βενεζουέλα και να μειωθούν οι κοινωνικοοικονομικές εντάσεις.

Η Βενεζουέλα, έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση από τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας και αμέσως αναγνωρίστηκε από τις ΗΠΑ και συμμαχικές τους χώρες. Το Καράκας, έκανε λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία, η Τουρκία και αρκετές ακόμη χώρες στήριξαν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και απέρριψαν την ανάμειξη εξωτερικών δυνάμεων στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Σχετικά:

Μαδούρο: Η Βενεζουέλα δέχεται επίθεση με «μη παραδοσιακές μορφές πολέμου»
Άσαντ: Τα γεγονότα στη Βενεζουέλα θυμίζουν την έναρξη της κρίσης στη Συρία
Η Βενεζουέλα ενδιαφέρεται για την εμπειρία της Ρωσίας στην πρόληψη διακοπών ρεύματος
Λαβρόφ για Ρώσους στρατιωτικούς στη Βενεζουέλα: Δεν θα επαναλάβουμε το σενάριο της Συρίας
Η Ρωσία εξηγεί τους λόγους που στρατιωτικοί ειδικοί έφτασαν στη Βενεζουέλα
Tags:
Νικολάς Μαδούρο, Γιούρι Μπορίσοφ, Βενεζουέλα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK