13:27 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ειδικός απεσταλμένος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αναμένεται να επισκεφθεί τον Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Εκουαδόρ μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ένας ειδικός απεσταλμένος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σκοπεύει να επισκεφθεί τον ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ στα τέλη Απριλίου, ανέφερε σε ανακοίνωση της η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Ο Ειδικός Απεσταλμένος για το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, Τζο Κανατάσι, σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στις 25 Απριλίου», ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, αφού ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ λάβει διαβεβαιώσεις από τους υπαλλήλους της πρεσβείας ότι θα διευκολύνουν την επίσκεψη.

Το WikiLeaks επικαλούμενο μια «υψηλόβαθμη πηγή», είχε αναφέρει ότι ο Ασάνζ θα εκδιωχθεί από την πρεσβεία του εντός ωρών ή ημερών.

Σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ο Πρόεδρος του Εκουαδόρ Λένιν Μορένο κατηγόρησε τον Ασάνζ ότι παραβίασε τους όρους της διαμονής του στην πρεσβεία.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Ασάνζ δεν μπορεί να μπερδεύεται στην πολιτική άλλων χωρών, ιδιαίτερα εταίρων του Εκουαδόρ.

Σχετικά:

Εμπειρογνώμονας: Ο Ασάνζ θα αντιμετωπίσει εξευτελιστική μεταχείριση αν παραδοθεί στις ΗΠΑ
Διαμαρτυρία στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο ενάντια στην εκδίωξη του Ασάνζ (βίντεο)
Wikileaks: Ο Ασάνζ θα εκδιωχθεί από την πρεσβεία του Εκουαδόρ «εντός ωρών ή ημερών»
Ο Ασάνζ δεν θα παραδώσει στο Κογκρέσο έγγραφα για την έρευνα εις βάρος του Τραμπ
Tags:
πρεσβεία, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ΟΗΕ, Τζούλιαν Ασάνζ, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Εκουαδόρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK