15:23 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ προσπαθούν φανερά να αποτρέψουν τον σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ να αποκτήσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400, υποστηρίζοντας ότι θα είναι ασυμβίβαστα με τα συστήματα άμυνας της συμμαχίας.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι αγοράζοντας ρωσικά συστήματα S-400, η Τουρκία διασφαλίζει όχι μόνο τη δική της ασφάλεια, αλλά και του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σημείωσε ότι, αν και είχαν αρχικά εντολή να προστατεύσουν τη χώρα από χτυπήματα προερχόμενα από το έδαφος της Συρίας, τα S-400 θα χρησιμεύσουν για την προστασία των μελών της ΕΕ και των κρατών — μελών του ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Άγκυρα αναγκάστηκε να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για την ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας της, αφού «κάποιοι συμμάχοι του ΝΑΤΟ» απέσυραν τα συστήματα Patriot από το τουρκικό έδαφος.

Ο Ομέρ Τσελίκ, υπενθύμισε ότι εξαιτίας αυτής της κίνησης η Τουρκία δεν είχε τρόπο να αντιμετωπίσει εκτοξεύσεις πυραύλων που προέρχονταν από συριακό έδαφος και ότι κανένας εταίρος δεν είχε κάνει κάποια προσφορά στην Άγκυρα για να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πομπέο: Οι ΗΠΑ κάνουν πρόοδο στο να εμποδίσουν την Τουρκία από την προμήθεια των S-400

Tags:
s-400, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Τουρκία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK