11:32 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όταν είσαι πρίγκηπας, επιβάλλεται να περνάς και στην πιο… σκοτεινή πλευρά. Για το λόγο αυτό, ο Πρίγκηπας Ουίλιαμ πέρασε τρεις εβδομάδες στις μυστικές υπηρεσίες της Μ. Βρετανίας.

Ο πρίγκηπας Γουίλιαμ, ο δούκας του Κέιμπριτζ ολοκλήρωσε μια συνεργασία τριών εβδομάδων σε καθένα από τα τρία σκέλη των υπηρεσιών πληροφοριών της Βρετανίας.

Ο 36χρονος λέγεται ότι συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Ασφαλείας (γνωστή και ως MI5), τη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών (MI6) και το Κεντρικό Γραφείο Κρατικών Επικοινωνιών (GCHQ), σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας.

Το ΜΙ5 είναι η εγχώρια υπηρεσία αντιμετώπισης πληροφοριών και εσωτερικής ασφάλειας της χώρας και ο ΜΙ6 είναι υπεύθυνη για την ξένη νοημοσύνη (όπως η CIA στις Ηνωμένες Πολιτείες), ενώ η GCHQ είναι γνωστή ως κυβερνητική υπηρεσία παρακολούθησης στον κυβερνοχώρο (ανάλογη με την NSA).

«Αυτές οι υπηρεσίες είναι γεμάτες από καθημερινούς ανθρώπους, που επιτελούν το πιο εξαιρετικό έργο για να μας κρατήσουν ασφαλείς», δήλωσε ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ.

«Λειτουργούν μυστικά, οι άνθρωποι και συχνά δεν είναι σε θέση να πουν στην οικογένεια και τους φίλους τους για το έργο που επιτελούν ή για τα άγχη που αντιμετωπίζουν», πρόσθεσε.

Αποκάλεσε την επαγγελματική του εμπειρία στον κατασκοπευτικό κόσμο του Ηνωμένου Βασιλείου «πραγματικά τιμητική» και είπε ότι αισθάνθηκε «βαθιά ευγνωμοσύνη» για το τι κάνουν οι εθνικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων της GCHQ, ο οποίος επονομάζεται ως «Ντέιβιντ», δήλωσε ότι ο πρίγκιπας «εργάστηκε εξαιρετικά σκληρά» κατά τη διάρκεια της σύντομης πρακτικής του.

«Η Βασιλική του Υψηλότητα έθεσε μερικές ερωτήσεις διερεύνησης και έδειξε μια πραγματική αντίληψη της αποστολής μας. Αυτή ήταν μια σπάνια ευκαιρία να εκθέσουμε λεπτομερώς τις τεχνικές δεξιότητες και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων που απαιτούνται σε καθημερινή βάση για να βοηθήσουμε να διατηρήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο ασφαλές», επισήμανε. 

Tags:
αντιτρομοκτατική, μυστικές υπηρεσίες, Πρίγκιπας Γουίλιαμ, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK