13:26 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αμερικανίδα τουρίστρια και ο ξεναγός της στην Ουγκάντα που είχαν πέσει θύματα απαγωγής στην Ουγκάντα την περασμένη εβδομάδα απελευθερώθηκαν μετά από συμφωνία με τους απαγωγείς, δήλωσε η εταιρεία που είχε οργανώσει το σαφάρι στο Reuters.

Εν μέσω φόβων ότι το περιστατικό θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους τουρίστες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε μέσω Twitter τη σύλληψη των απαγωγέων.

Οι αρχές της Ουγκάντα δήλωσαν ότι η Κίμπερλι Σου Έντεκοτ 35 ετών και ο οδηγός της Ζαν Πολ διασώθηκαν σώοι μετά την απαγωγή τους από οπλισμένους άντρες στο Εθνικό Πάρκο Βασίλισσα Ελισάβετ, κοντά στα σύνορα με το Κονγκό στις 2 Απριλίου. Οι απαγωγείς αργότερα απαίτησαν λύτρα περίπου 500.000 δολαρίων.

Η ομολογία ότι υπήρξαν κάποιες διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς έρχεται μετά από αναφορές διάφορων τοπικών Μέσων, ότι καταβλήθηκαν λύτρα πριν την απελευθέρωση των απαχθέντων.

«Η διαπραγμάτευση του διακανονισμού επετεύχθη με τη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας Wild Frontiers Safaris Uganda, αναφέρει το Reuters.

«Δεν έχω τις λεπτομέρειες του τελικού διακανονισμού».

Το Μέσο New Vision μετέδωσε επικαλούμενο πηγές ότι τα λύτρα που καταβλήθηκαν ήταν 30.000 δολάρια.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Ουγκάντα δεν έκανε κάποιο σχόλιο. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ουγκάντα Πόλι Ναμάγιε δήλωσε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για λύτρα.

Δεν είναι σαφές ποιος ήταν πίσω από την απαγωγή που έγινε στην περιοχή την οποία κάποτε λυμαίνονταν μαχητές από τις Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF), ομάδα που σήμερα είναι ανενεργή. Η ομάδα εκτιμάται ότι διατηρεί ακόμα στρατόπεδα στο ανατολικό Κονγκό.

«Η Ουγκάντα πρέπει να βρει τους απαγωγής της αμερικανίδας τουρίστριας και του ξεναγού της προκειμένου οι άνθρωποι να νιώσουν ασφαλείς να επισκεφθούν το μέρος» έγραψε ο Τραμπ. «Οδηγήστε τους στη δικαιοσύνη ανοιχτά και γρήγορα» ανέφερε στο Twitter.

Ο τουρισμός αποτελεί παράγοντα κλειδί για ξένο συνάλλαγμα στην Ουγκάντα και υπάρχει ανησυχία ότι το συμβάν μπορεί να προκαλέσει φόβο για την ασφάλεια και να αποθαρρύνει τους τουρίστες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρο Γιοβέρι Μουσεβενί δεσμεύτηκε να «αντιμετωπίσει τους απομονωμένους εγκληματίες». «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η χώρα και οι τουρίστες στην Ουγκάντα είναι ασφαλείς και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ασφάλεια στα πάρκα. Ελάτε και απολαύστε το διαμάντι της Αφρικής» έγραψε.

Η τελευταία επίθεση σε τουρίστες σε πάρκο της χώρας έγινε το 1999 όταν ένα ζευγάρι αμερικανών, τέσσερις βρετανοί και δύο νεοζηλανδοί δολοφονήθηκαν μαζί με τέσσερις ξεναγούς από την Ουγκάντα σε ενέδρα ενόπλων στο Εθνικό Πάρκο Bwindi Impenetrable, λίγα χιλιόμετρα από το πάρκο που απήχθη η αμερικανίδα τουρίστρια.

Το Εθνικό Πάρκο Βασίλισσα Ελισάβετ είναι από τα πιο δημοφιλή με τους τουρίστες να συρρέουν για να δουν λιοντάρια, ιπποπόταμους, κροκόδειλους και διάφορα είδη αντιλόπης.

Tags:
απαγωγή, τουρίστρια, ξεναγός, Ντόναλντ Τραμπ, Ουγκάντα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK