20:43 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πύθωνες που βρίσκονται ελεύθεροι στο Εθνικό Πάρκο της Φλόριντα συνιστούν μείζονα απειλή για άλλα ζώα όπως ρακούν και αγριόγατοι. Για αυτό οι τοπικές αρχές προσπαθούν να τους περισυλλέξουν.

Μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε και σκότωσε ένα βιρμανικό πύθωνα μήκους 6 μέτρων στο Εθνικό Πάρκο της Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook με ημερομηνία 5 Απριλίου, οι τοπικοί αξιωματούχοι σημείωσαν ότι ο θηλυκός πύθωνας είχε μήκος πάνω από 6 μέτρα και ήταν έγκυος με 73 αυγά.

Οι ερευνητές εξήγησαν στο μήνυμα ότι ήταν σε θέση να εντοπίσουν το θηλυκό φίδι με την παρακολούθηση ραδιοφωνικών πομπών που τοποθετήθηκαν σε αρσενικούς πύθωνες. Ο «φίλος» της, όπως ανέφεραν, οδήγησε τους κυνηγούς στην μέλλουσα μητέρα.

«Η ομάδα όχι μόνο αφαιρεί τα επικίνδυνα φίδια, αλλά συλλέγει δεδομένα για έρευνα, αναπτύσσει νέα εργαλεία για την απομάκρυνσή τους και μαθαίνει πώς οι πυλώνες χρησιμοποιούν το φυσικό περιβάλλον», σημειώνει η ομάδα στην ανάρτησή της.

Οι πύθωνες Βιρμανίας ήρθαν στη Φλόριντα στη δεκαετία του 1970 ως κατοικίδια ζώα — ωστόσο, μερικοί απελευθερώθηκαν στην άγρια φύση και από τότε πολλαπλασιάστηκαν σημαντικά, απειλώντας την επιβίωση των τοπικών ζώων.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, η περιοχή γνώρισε μεγάλη πτώση στον πληθυσμό των ρακούν και των αγριόγατων, με αρκετά είδη κουνελιών και αλεπούδων να έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Αυτά τα θηλαστικά αποτελούν αγαπημένη λεία των πυθώνων της περιοχής.

Οι αξιωματούχοι της Φλόριντα έχουν εισαγάγει πολλά προγράμματα που προσπαθούν να πείσουν πολίτες να συνδράμουν στην απομάκρυνση των πυθώνων, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων Python Elimination Program, the Python Pickup Program and the Python Challenge.

Tags:
πύθωνας, εθνικό πάρκο, Βιρμανία, Φλόριντα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK