00:54 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Τον πληρώναμε ως υπάλληλο της πρεσβείας και εκείνος εργαζόταν στενά με τον Ασάνζ», δήλωσε ο ΥΠΕΞ του Εκουαδόρ, Χοσέ Βαλένσια εξηγώντας τους λόγους απομάκρυνσης διπλωμάτη από την πρεσβεία στο Λονδίνο.

Στο Εκουαδόρ ανακλήθηκε διπλωμάτης από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο, λόγω των στενών σχέσεων που είχε με τον ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.

«Ένα μέλος του προσωπικού, βρισκόταν πολύ κοντά στον Ασάνζ σε προσωπικό επίπεδο. Τον πληρώναμε ως υπάλληλο της πρεσβείας και εκείνος εργαζόταν στενά με αυτόν (τον Ασάνζ). Αυτό είναι λάθος επειδή το προσωπικό της πρεσβείας πρέπει να λογοδοτεί αποκλειστικά και μόνο στη χώρα και όχι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα άλλων ατόμων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Εκουαδόρ, Χοσέ Βαλένσια.

Στις 5 Απριλίου, ο ιστότοπος WikiLeaks μετέδωσε επικαλούμενο πηγές στο Εκουαδόρ, ότι ο ο Τζούλιαν Ασάνζ θα εκδιωχθεί μέσα σε λίγες «ώρες έως ημέρες» από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπήρξε συμφωνία — Λονδίνου — Κίτο για την σύλληψη του ιδρυτή των WikiLeaks.

Ο δικηγόρος του Ασάνζ, Κάρλος Ποβέδα, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Sputnik ότι συγκεκριμένες κινήσεις των του Εκουαδόρ εκλαμβάνονται ως σημάδι της πρόθεσης για εκδίωξη του Ασάνζ που βρίσκεται μέσα στο κτίριο της πρεσβείας από το 2012.

Ο Ασάνζ ζει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το 2012. Έχει επανειλημμένα καταγγείλει ότι φοβάται τυχόν έκδοσή του στις ΗΠΑ, εξαιτίας του ότι τα WikiLeaks έχουν δημοσιεύσει εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης. Η ομάδα υπεράσπισής του, επικαλείται δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Λένιν Μορένο έχει έρθει σε συμφωνία με την Ουάσιγκτον για την παράδοσή του, με αντάλλαγμα ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Σχετικά:

Αστυνομικοί στην πρεσβεία του Εκουαδόρ εν μέσω φημολογίας για εκδίωξη του Ασάνζ (Βίντεο)
Αξιωματούχος του ΟΗΕ θα επισκεφθεί τον Ασάνζ
Εμπειρογνώμονας: Ο Ασάνζ θα αντιμετωπίσει εξευτελιστική μεταχείριση αν παραδοθεί στις ΗΠΑ
Διαμαρτυρία στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο ενάντια στην εκδίωξη του Ασάνζ (βίντεο)
Wikileaks: Ο Ασάνζ θα εκδιωχθεί από την πρεσβεία του Εκουαδόρ «εντός ωρών ή ημερών»
Tags:
πρεσβεία, WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, Εκουαδόρ, Λονδίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK