03:04 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ακατάλληλο περιεχόμενο

Στη φυλακή χάκερ που εκβίαζε χρήστες πορνογραφικών ιστοσελίδων

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη φυλακή οδηγείται ένας κυβερνοεγκληματίας από τη Βρετανία που έβαζε διαφημίσεις με κακόβουλο λογισμικό σε ιστοσελίδες με πορνό και εκβίαζε όσους πατούσαν στις καταχωρήσεις, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στη φυλακή θα ζήσει τα επόμενα έξι χρόνια ένας 24χρονος από τη Βρετανία που αγόραζε διαφημιστικό χώρο σε ιστοσελίδες πορνό και χρησιμοποιούσε κακόβουλο λογισμικό προκειμένου να κλειδώσει το πρόγραμμα περιήγησης των χρηστών που έκαναν το λάθος να πατήσουν στον μολυσμένο σύνδεσμο.

Στη συνέχεια, ο χρήστης θα έβλεπε μήνυμα στην οθόνη του από υποτιθέμενες αρχές ασφαλείας που θα τον κατηγορούσαν για διάπραξη εγκλήματος και θα ζητούσαν την καταβολή προστίμου ύψους μεταξύ 300 και 1.000 δολαρίων προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τη συσκευή.

Ο 24χρονος Zain Qaiser ήταν μέλος διεθνούς ομάδας οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό ασφαλείας NCA και καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών και πέντε μηνών μετά από έρευνα της υπηρεσίας.

Ανώτερο στέλεχος της βρετανικής υπηρεσίας, περιέγραψε τη σπείρα ως «την πιο εξελιγμένη, σοβαρή και οργανωμένη εγκληματική ομάδα στον κυβερνοχώρο που η NCA έχει ποτέ ερευνήσει».

​«Η ομάδα κατείχε και ήλεγχε το Angler Exploit Kit, ένα από τα πιο επιτυχημένα και καλά φυλασσόμενα κομμάτια κακόβουλου λογισμικού που έχει ποτέ αναπτυχθεί από την εγκληματική κοινότητα στον κυβερνοχώρο. Ο Zain Qaiser αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος αυτής της ομάδας οργανωμένου εγκλήματος που απέφερε εκατομμύρια λίρες από καταβολή λύτρων από τον εκβιασμό αμέτρητων θυμάτων και την απειλή αυτών με ψευδείς αστυνομικές έρευνες».

Ο 24χρονος λάμβανε τις πληρωμένες μέσω μιας περίπλοκης διαδικασίας ξεπλύματος χρήματος με κρυπτονομίσματα. Ο κυβερνοεγκληματίας ξόδευε τα κέρδη του σε πορνεία, τζόγο και πολυτελή αντικείμενα, ενώ επισήμως ήταν άνεργος και διέμενε στο σπίτι των γονιών του.

Tags:
κυβερνοασφάλεια, κυβερνοχώρος, εκβιασμός, κακόβουλο λογισμικό, ιστοσελίδα, πορνό, πορνογραφία, χάκερ, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK