ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Μετά την εξαφάνιση από τα ραντάρ ενός F-35 στην Ιαπωνία, ο υπουργός Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε την καθήλωση του στόλου των μαχητικών του συγκεκριμένου τύπου.

Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, Τακέσι Ιουάγια, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Ιαπωνία αναστέλλει προς το παρόν τις πτήσεις του στόλου των F-35 της ιαπωνικής πολεμικής αεροπορίας, μετά την εξαφάνιση από τα ραντάρ μαχητικού του ίδιου τύπου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

Νωρίτερα, ένα αεροσκάφος F-35A εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε 135 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της αεροπορικής βάσης Μισάουα που βρίσκεται στη βόρεια επαρχία της χώρας, Αομόρι.

Το περιστατικό σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην οποία συμμετείχαν τέσσερα μαχητικά F-35A. Ένα άτομο βρισκόταν στο μαχητικό που εξαφανίστηκε.

Σε εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης.

Η Ιαπωνία διαθέτει σε επιχειρησιακή λειτουργία συνολικά 13 μαχητικά αεροσκάφη F-35, ενώ εκκρεμεί η παράδοση περίπου 150 ακόμη μαχητικών.

Το Τόκιο είχε παραγγείλει στα τέλη του 2011 συνολικά 42 αεροσκάφη F-35A, με την υπάρχουσα παραγγελία να ανανεώνεται στα τέλη του 2018 προκειμένου να συμπεριλάβει επιπλέον 63 F-35A και 42 F-35B. Η Ιαπωνία έγινε έτσι ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής των μαχητικών πέμπτης γενιάς της Lockheed Martin. 

Tags:
μαχητικό αεροσκάφος, Πολεμική Αεροπορία, μαχητικά αεροσκάφη, F-35, Lockheed Martin, Τακέσι Ιουάγια, Ιαπωνία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK