ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πολίτες του Ισραήλ έσπευσαν σήμερα στις κάλπες για να ψηφίσουν για τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου να διεκδικεί πέμπτη θητεία.

Μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στον νυν πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και στον βασικό του πολιτικό αντίπαλο Μπένι Γκαντζ, επικεφαλής του κόμματος «Μπλε και Λευκό», δείχνουν τα πρώτα exit poll που ήλθαν στη δημοσιότητα, καθώς έκλεισαν οι κάλπες. 

Συγκεκριμένα, το κόμμα του Νετανιάχου εκτιμάται ότι συγκεντρώνει 36 έδρες, έναντι του κόμματος του Γκαντζ που προβλέπεται ότι εξασφαλίσει 37 έδρες. 

Παραπέμποντας στις διαφοροποιημένες εκτιμήσεις των πρώτων exit poll, το Reuters αναφέρει ότι ο Νετανιάχου ενδέχεται να βρίσκεται στον δρόμο για την πέμπτη θητεία του ως πρωθυπουργός του Ισραήλ. 

Εντούτοις, εκπρόσωπος του κόμματος «Μπλε και Λευκό» ανέφερε ότι ο Γκαντζ εκλαμβάνει τις πρώτες εκτιμήσεις ως εκλογική νίκη. 

Σημειωτέον ότι και ο Νετανιάχου έκανε λόγο για νίκη του κόμματός του, σημειώνοντας ότι σχεδιάζει να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό.

Οι κάλπες στο Ισραήλ άνοιξαν λίγο μετά τις 7 το πρωί τοπική ώρα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είχαν αποτυπώσει τη μάχη στήθος με στήθος που επρόκειτο να λάβει χώρα στις βουλευτικές εκλογές.

Tags:
εκλογές, Μπένι Γκαντς, Νετανιάχου, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK