04:42 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για οριακό προβάδισμα του Λικούντ του πρωθυπουργού Νετανιάχου κάνουν λόγο τα αναθεωρημένα exit polls στην ισραηλινή τηλεόραση. Αργότερα σήμερα τα επίσημα αποτελέσματα.

Συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ έχει ξεκινήσει ήδη ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος για την επανεκλογή του.

«Έχω ήδη ξεκινήσει τις συνομιλίες με τους ηγέτες των δεξιών κομμάτων, των φυσικών μας εταίρων. Δεσμεύθηκαν ήδη από απόψε να με προτείνουν (για πρόεδρο) προκειμένου να σχηματίσω την επόμενη κυβέρνηση (ως πρωθυπουργός). Σκοπεύω να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία για να σχηματιστεί μια σταθερή εθνική κυβέρνηση», είπε ο Νετανιάχου μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Τελ Αβίβ.

Ο 69χρονος πρωθυπουργός, που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες διαφθοράς σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις, χαρακτήρισε τη νίκη του «άθλο», «σχεδόν αδιανόητο», με δεδομένη όπως είπε τη μεροληπτική στάση των ΜΜΕ έναντι του κόμματός του.

Με την ενσωμάτωση να αγγίζει το 100%, προκύπτει ότι το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου και το Μπλέ και Λευκό του κύριου αντιπάλου του, θα κερδίσουν σχεδόν τις ίδιες έδρες στη νέα Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο. Ωστόσο, ο Νετανιάχου πρόκειται να ηγηθεί του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού συνασπισμού, στον οποίο περιλαμβάνονται δεξιά κόμματα.

Ο Νετανιάχου που έχει υποσχεθεί νέους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη εφόσον επανεκλεγεί, δήλωσε ότι θα σχηματίσει μια δεξιά κυβέρνηση αλλά είπε ότι θα είναι πρωθυπουργός όλων των πολιτών του Ισραήλ, αριστερών και δεξιών, Εβραίων και μη Εβραίων.

Με τη νέα εκλογική του νίκη, ο Νετανιάχου γίνεται ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Ισραήλ.

 

 

Σχετικά:

Προεκλογική διαφήμιση του Ισραήλ εμφανίστηκε στο Pornhub
Στήθος με στήθος ο Νετανιάχου και ο βασικός του αντίπαλος Γκαντζ, σύμφωνα με τα exit poll
Στις κάλπες σήμερα οι Ισραηλινοί
Tags:
εκλογές, Κνεσέτ, Μπένι Γκαντς, Νετανιάχου, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK