08:07 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Για «απόπειρα πραξικοπήματος» και «προδοσία» μίλησε, σήμερα στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην έκθεση Μιούλερ για τη φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές των ΗΠΑ. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δημοσιεύσει τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης.

Στην έκθεση του Ειδικού Εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ σχετικά με τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 αναφέρθηκε, σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει δει την εν λόγω έκθεση.

«Δεν έχω δει την έκθεση του Μιούλερ, δεν έχω διαβάσει την έκθεση του Μιούλερ», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στον Λευκό Οίκο. 

Παράλληλα, ο Τραμπ απέρριψε την έκθεση ως «απόπειρα πραξικοπήματος» και «προδοσία». 

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαρτίου, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα μία περίληψη τεσσάρων σελίδων με τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πόρισμα Μιούλερ: Καμία σκευωρία ή συνεργασία Τραμπ — Μόσχας για τις εκλογές του 2016

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η έρευνα δεν κατέληξε σε αποδείξεις σχετικά με σκευωρία ανάμεσα στη Ρωσία και στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016. 

Εντούτοις, ο Μιούλερ διατηρεί την εκτίμηση ότι η Ρωσία επιχείρησε να παρέμβει στις εκλογές, ισχυρισμός που η Μόσχα έχει επανειλημμένα απορρίψει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ελπίζουμε οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν πως τα περί εμπλοκής ήταν συκοφαντία

Μάλιστα, ο ίδιος έχει δηλώσει σχετικά με την έκθεση και τον Τραμπ ότι «δεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος διέπραξε έγκλημα, αλλά δεν τον αθωώνει κιόλας». 

Tags:
αμερικανικές εκλογές, Ρόμπερτ Μιούλερ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK