23:31 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το αίτημα της Βόρειας Μακεδονίας για ένταξη στην ΕΕ, προώθησαν κατά την επίσκεψή τους στη γερμανική πρωτεύουσα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο, πραγματοποίησαν χθες, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι, και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ενημέρωσαν την γερμανική πολιτική ηγεσία για την κατάσταση στην Βόρεια Μακεδονία μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και προώθησαν το αίτημα για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

​Οι δύο αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ, συναντήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ, ο οποίος κατόπιν, σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε ότι «η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να βασίζεται πάνω μας στον απαιτητικό δρόμο της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση — αξίζει τον κόπο».

«Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στο υπουργείο Εξωτερικών. Οι φίλοι θα είναι πάντα φίλοι», έγραψε ο Ροτ.

​Από την πλευρά του, ο Νικολά Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε τον κ. Ροτ «τεράστιο φίλο» της Βόρειας Μακεδονίας και τον ευχαρίστησε θερμά για την «προσωπική του συμβολή στην επιτυχία» της.

Κατά την ενημέρωση των Οσμάνι και Ντιμιτρόφ την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, ο Οσμάνι διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι ήδη καλά προετοιμασμένη για να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις σήμερα.

Σχετικά:

Ντιμιτρόφ: Η διπλωματία μετράει, είναι η απόδειξη ότι την φτιάχνουμε εμείς την Ιστορία
Βούτσης σε Ντιμιτρόφ: Λύσαμε μια μεγάλη διεθνή εκκρεμότητα
Ντιμιτρόφ: Υπογράψαμε τη συμφωνία στην ελληνική, τη μακεδονική και την αγγλική γλώσσα
Συμφωνία των Πρεσπών
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, ΕΕ, Μπουγιάρ Οσμάνι, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Βερολίνο, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK