12:37 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (65)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα WikiLeaks κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Εκουαδόρ για «παράνομη άρση του πολιτικού ασύλου του Ασάνζ, κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας» μετά τη σύλληψη του ιδρυτή τους από την αστυνομία της Βρετανίας μέσα στην πρεσβεία.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks που είχε λάβει άσυλο από το Εκουαδόρ από το 2012, βρίσκεται υπό κράτηση στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό του Λονδίνου όπου θα παραμείνει μέχρι την εμφάνισή του ενώπιον του Westminster Magistrates' Court το συντομότερο, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία.

Υποστηρικτές και επικριτές του Τζούλιαν Ασάνζ έσπευσαν να πουν τη γνώμη τους για τη σύλληψη και την κράτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνελήφθη ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ

Μετά τη σύλληψη, ο βρετανός υπουργός για την Ευρώπη και την Αμερική, Σερ Άλαν Ντάνκαν δήλωσε ότι «είναι απολύτως δίκαιο να αντιμετωπίσει ο Ασάνζ τη δικαιοσύνη με τον σωστό τρόπο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι δουλειά των δικαστηρίων να αποφασίσουν τι θα γίνει μετά. Είμαστε πολύ ευγνώμονες στην κυβέρνηση του Εκουαδόρ υπό τον πρόεδρο Μορένο για τις ενέργειες στις οποίες προέβη».

​Working for his boss. pic.twitter.com/mlR8Eq3bJd

​Absolutely disgusting state of affairs by this government, this is the day democracy ended here in Britain. pic.twitter.com/SWgl0D3MvX

​FREE ASSANGE!!!!! 😢😢😢😢😢

​Ecuador claims they were assured, in writing, Assange would not be extradited to a country where he could face torture or the death penalty. pic.twitter.com/PteUJNPXa6

​The video of Assange getting arrested is the funniest thing you'll see all day pic.twitter.com/iGCt9FizMa

​47 year old Assange looks almost 60 yrs old due to 7 years of lock up inside the embassy

pic.twitter.com/nVVKCr0fxB

​Τον Ιούλιο του 2012 ο Τζούλιαν Ασάνζ ζήτησε πολιτικό άσυλο από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Την ίδια περίοδο βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» των σουηδικών αρχών για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης.

Η κατηγορία αυτή προέκυψε λίγο μετά τις αποκαλύψεις απόρρητων εγγράφων που αφορούσαν τους πολέμους των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Ιράκ. Οι πληροφορίες αυτές, παράλληλα, είχαν ως αποτέλεσμα την έναρξη έρευνας κατά των WikiLeaks και προσωπικά του Ασάνζ, με τις ΗΠΑ να επιδιώκουν τη ποινική δίωξη με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Θέμα:
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (65)

Σχετικά:

Ρωσία για σύλληψη Ασάνζ: Το χέρι της δημοκρατίας στραγγαλίζει την ελευθερία
Βίντεο από τη σύλληψη του Ασάνζ στην πρεσβεία του Εκουαδόρ
Tags:
νέα, ειδήσεις σήμερα, ειδήσεις, σύλληψη, WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, Λονδίνο, Εκουαδόρ, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK