ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (68)
0 0 0
Βρείτε μας

Η μητέρα του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, επικαλούμενη τον δικηγόρο του γιού της, ανέφερε ότι είναι πιθανό να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου εντός 24ώρου, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μάλλον θα ζητήσει φυλάκιση για το μεγαλύτερο διάστημα που προβλέπεται και είναι 12 μήνες.

«Μόλις μίλησα με τους δικηγόρους του Τζούλιαν. Ο Τζούλιαν πιθανόν να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου εντός του 24ώρου. Το Ηνωμένο Βασίλειο πιθανόν θα ζητήσει να επιβληθεί φυλάκιση για το μεγαλύτερο διάστημα που προβλέπεται και είναι 12 μήνες.Στόχος μας φυσικά είναι να εμποδίσουμε την έκδοση στις ΗΠΑ» αναφέρει η Κριστίν Ασάνζ, μητέρα του ιδρυτή των WikiLeaks, στο Twitter.

​Νωρίτερα την Πέμπτη η αστυνομία της Βρετανίας συνέλαβε τον Τζούλιαν Ασάνζ μέσα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο όπου διέμενε τα τελευταία αρκετά χρόνια με πολιτικό άσυλο φοβούμενος την έκδοση. Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Λένιν Μορένο επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του είχε αποσύρει το άσυλο του Ασάνζ για παραβιάσεις διεθνών συνθηκών.

Θέμα:
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (68)

Σχετικά:

Αναστάτωση έξω από την πρεσβεία του Εκουαδόρ μετά τη σύλληψη Ασάνζ (Βίντεο)
Η αντίδραση των social media στη σύλληψη του Ασάνζ
Ρωσία για σύλληψη Ασάνζ: Το χέρι της δημοκρατίας στραγγαλίζει την ελευθερία
Βίντεο από τη σύλληψη του Ασάνζ στην πρεσβεία του Εκουαδόρ
Tags:
σύλληψη, WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, Εκουαδόρ, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK