06:30 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (65)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα που ασχολείται με την ελευθερία των ΜΜΕ τόνισε ότι η στοχοποίηση του Τζούλιαν Ασάνζ θα μπορούσε να αποτελέσει «επικίνδυνο προηγούμενο».

Ο επικεφαλής της διεθνούς ΜΚΟ Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF), Κριστόφ Ντελουάρ, δήλωσε ότι η στοχοποίηση του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, με αφορμή τη δραστηριότητα των WikiLeaks θα μπορούσε να αποτελέσει ένα «επικίνδυνο προηγούμενο» που οι ΗΠΑ ενδεχομένως να ακολουθήσουν και στο μέλλον.

«Η στοχοποίηση του Ασάνζ εξαιτίας της παροχής πληροφοριών των Wikileaks προς τους δημοσιογράφους που ήταν προς το δημόσιο συμφέρον, θα αποτελούσε τιμωρητικό μέτρο και θα έθετε ένα επικίνδυνο προηγούμενο για τους δημοσιογράφους ή τις πηγές τους που οι ΗΠΑ ενδεχομένως επιθυμούν να ακολουθήσουν στο μέλλον», έγραψε ο Κριστόφ Ντελουάρ στο Twitter.

​Είχε προηγηθεί η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ από τη βρετανική αστυνομία στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου ζούσε εδώ και χρόνια, μετά την άρση της ασυλίας του από το Εκουαδόρ.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν τη φυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του αμερικανικού στρατού που αποκάλυπταν φρικαλεότητες που διεπράχθησαν σε Αφγανιστάν και Ιράκ.

Οι πληροφορίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την έναρξη έρευνας κατά των WikiLeaks και προσωπικά του Ασάνζ, με τις ΗΠΑ να επιδιώκουν τη ποινική δίωξη με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Θέμα:
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (65)

Σχετικά:

Συνελήφθη ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ
Tags:
σύλληψη, WikiLeaks, Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, Κριστόφ Ντελουάρ, Τζούλιαν Ασάνζ, ΗΠΑ, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK