05:44 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (69)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Τσέλσι Μάνινγκ είναι Αμερικανίδα πρώην στρατιώτης που καταδικάστηκε σε φυλάκιση λόγω της δημοσιοποίησης απόρρητων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων των ΗΠΑ.

Ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια αντιμετωπίζει ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ αν καταδικαστεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε κατηγορίες κατά του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, κατηγορώντας τον για συνομωσία με την Τσέλσι Μάνινγκ για να πραγματοποιήσουν εισβολή σε υπολογιστή και να κλέψουν απόρρητα δεδομένα. Μπορεί να αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια φυλάκισης αν βρεθεί ένοχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ

Οι αμερικανοί εισαγγελείς πιστεύουν ότι η Μάνινγκ που ήταν αναλυτής πληροφοριών του στρατού των ΗΠΑ το 2010, έδωσε στον Ασάνζ μέρος password που ήταν αποθηκευμένο σε υπολογιστές του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

​Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επίσης θεωρεί ότι μετά τη λήψη του αρχεία με μυστικά τηλεγραφήματα και πολεμικά αρχεία καταγραφής από τη Μάνινγκ, ο Ασάνζ ζήτησε από τον πρώην αναλυτή να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες.

Θέμα:
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (69)

Σχετικά:

Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ
Tags:
σύλληψη, WikiLeaks, Τσέλσι Μάνινγκ, Τζούλιαν Ασάνζ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK