06:02 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (60)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, δήλωσε αθώος για την μην παράδοσή του στις αρχές, μετά από ένταλμα για την έκδοσή του στη Σουηδία. Ένοχος κρίθηκε από το βρετανικό δικαστήριο.

Μιλώντας ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου, ο δικηγόρος του Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks είχε εύλογη δικαιολογία για την παραβίαση των όρων βάση των οποίων αφέθηκε ελεύθερος, αλλά πρόσθεσε ότι ο Ασάνζ δεν θα παρουσιάσει αποδείξεις γι' αυτό.

Παρόλα αυτά, το βρετανικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ασάνζ για την παραβίαση των όρων αναστολής, καθώς δεν παρουσίασε αποδείξεις για την «εύλογη δικαιολογία» και καταδίκασε τον ιδρυτή των WikiLeaks σε μέγιστη ποινή κάθειρξης 12 μηνών.

Ο δικαστής πρόσθεσε ότι το αίτημα για έκδοσή του στις ΗΠΑ θα εξεταστεί αργότερα, στις 12 Ιουνίου. Ο Ασάνζ θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την επόμενη εμφάνισή του ενώπιον δικαστηρίου που προγραμματίζεται για τις 2 Μαΐου.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε κατηγορίες σε βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ, κατηγορώντας τον για συνωμοσία με την Τσέλσι Μάνινγκ για να πραγματοποιήσουν εισβολή σε υπολογιστή και να κλέψουν απόρρητα δεδομένα. Μπορεί να αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια φυλάκισης αν κριθεί ένοχος.

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο Ασάνζ τον Μάρτιο του 2010 ενεπλάκη σε συνωμοσία προκειμένου να βοηθήσει την Μάνινγκ να σπάσει τον αποθηκευμένο σε υπολογιστές του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ κωδικό που συνδέονταν με το Secret Internet Prorocol Network (SIPRNet), ένα κυβερνητικό δίκτυο των ΗΠΑ που χρησιμοποιείται για απόρρητα έγγραφα και επικοινωνίες.

Θέμα:
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (60)
Tags:
δικαστήριο, Δικαιοσύνη, WikiLeaks, Τσέλσι Μάνινγκ, Τζούλιαν Ασάνζ, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK