05:09 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε συγγνώμη από 240 πολίτες της ΕΕ που υπέβαλαν αίτηση για καθεστώς εγκατεστημένου προσώπου στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού δημοσίευσε κατά λάθος τα προσωπικά τους στοιχεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ένα λάθος που μπορεί να συνιστά παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων έκανε το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας που δημοσίευσε κατά λάθος στοιχεία 240 πολιτών της ΕΕ που είχαν κάνει αίτηση για καθεστώς εγκατεστημένου προσώπου.

Οι αιτούντες έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το τμήμα στις 7 Απριλίου που του ζητούσε τους να υποβάλουν εκ νέου τα στοιχεία τους αλλά οι διευθύνσεις των άλλων αιτούντων δεν ήταν κρυμμένες στο μήνυμα.

​Το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε έπειτα ένα δεύτερο μήνυμα, ζητώντας από τους παραλήπτες να διαγράψουν το προηγούμενο μήνυμα.

Περισσότεροι από 400.000 ευρωπαίοι πολίτες έχουν μέχρι στιγμής ζητήσει να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit από τον Ιούνιο του 2016, ενώ επιπλέον 200.000 ζήτησαν να ενταχθούν στο καθεστώς εγκατεστημένου προσώπου.

Tags:
νέα, ειδήσεις σήμερα, ειδήσεις, πολίτες, email, προσωπικά δεδομένα, ΕΕ, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK