10:22 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε την Πέμπτη, ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, μόλις το Κίεβο είναι έτοιμο να ενταχθεί στη συμμαχία.

«Κατά τη διάρκεια των 70 χρόνων ύπαρξης του ΝΑΤΟ, καμία χώρα δεν προσέγγισε την επικράτεια των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ μέσα σε αρνητικό κλίμα. Εκτιμώ ιδιαίτερα τη στήριξη της προσχώρησης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ που ο ουκρανικός λαός δείχνει ομόφωνα… Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί όταν είμαστε έτοιμοι να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ, και όταν η χώρα, εγκρίνει αλλαγές στο σύνταγμα, μεταβιβάζοντας μέρος των κυρίαρχων εξουσιών της [στο ΝΑΤΟ] », ανέφερε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. 

Την ίδια στιγμή πρόσθεσε ότι η ουκρανική ασφάλεια θα διασφαλιστεί μόνο όταν η χώρα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ο Ποροσένκο, ο οποίος επιθυμεί δεύτερη προεδρική θητεία θα αντιμετωπίσει τον αντίπαλό του Βλαντίμιρ Ζελένσκι την 21 Απριλίου, στο δεύτερο γύρο των ουκρανικών εκλογών.

Η προσχώρηση της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι το βασικό μήνυμα του προεκλογικού προγράμματος του Πορόσενκο, με τίτλο «Μεγάλη Πολιτεία των Ελεύθερων και Ευτυχισμένων».

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, με τον Ζελένσκι να συγκεντρώνει το 30,32% των ψήφων, να είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής και τον Ποροσένκο να έρχεται δεύτερος με το 15,92% των ψήφων.

Tags:
ΝΑΤΟ, Βλαντίμιρ Ζελένσκι, Πέτρο Ποροσένκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK