09:50 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Οι σημαίες της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ προχωρούν σε νέες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας

© AFP 2019 / DON EMMERT
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι επέβαλε μια νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, με στόχο τέσσερις από τις επιχειρήσεις της χώρας και εννέα πλοία.

Η Ουάσινγκτον συνεχίζει να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις στο πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας. 

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξέδωσε ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, με στόχο τέσσερις από τις επιχειρήσεις της χώρας και εννέα πλοία.

Σύμφωνα με τον Ειδικό Εισηγητή του ΟΗΕ Idriss Jazairy, οι κυρώσεις των ΗΠΑ επιδείνωσαν την οξεία οικονομική κρίση της χώρας και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λιμοκτονία και ιατρικές ελλείψεις.

Οι κυρώσεις αφορούσαν τρεις εταιρείες στη Λιβερία, την Jennifer Navigation Limited, Large Range Limited and Lima Shipping Corporation και μια τέταρτη εταιρεία στην Ιταλία, την PBS Tankers.

Εννέα πλοία που συνδέονται με τις τέσσερις επιχειρήσεις συμπεριλήφθηκαν επίσης στις νέες κυρώσεις, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ, οι συνολικές ζημίες από κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας έχουν ήδη ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με αναφορές.

Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε πολλούς γύρους κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας μετά την παράνομη διακήρυξη του Προέδρου της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαιδό στις ΗΠΑ το τέλος Ιανουαρίου.

 

 

Tags:
νέα, ειδήσεις σήμερα, ειδήσεις, κυρώσεις, Βενεζουέλα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK