16:33 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο έφτασε σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, περιμένοντας τον πολιτικό του αντίπαλο για ντιμπέιτ. Εντούτοις, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν εμφανίστηκε.

Δεν διεξήχθη τελικά το ντιμπέιτ ανάμεσα στον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και στον πολιτικό του αντίπαλο, υποψήφιο για την προεδρία της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφού ο δεύτερος δεν εμφανίστηκε, σημειώνοντας ότι ο μεταξύ τους διάλογος θα λάβει χώρα στις 19 Απριλίου.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος απέκτησε προβάδισμα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, είχε δηλώσει ότι αποδέχεται την πρόσκληση του Ποροσένκο σε ντιμπέιτ εν όψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης στις 21 Απριλίου. 

Ο Ποροσένκο ήθελε το ντιμπέιτ να γίνει σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Κίεβο, όπου και μετέβη, καλώντας επίσης και τα ΜΜΕ, αλλά και τον κόσμο, να δώσουν το «παρών». 

​Εντούτοις, ο πολιτικός του αντίπαλος επέμεινε ότι το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου. 

​Ο Ποροσένκο έφτασε λοιπόν στο Στάδιο και είπε πως θα περιμένει τον Ζελένσκι μέχρι κάποια ώρα. Εντούτοις, ο ίδιος δεν εμφανίστηκε ποτέ. 

«Σας εκλιπαρώ να μην χάσετε το ενδιαφέρον σας, θα κάνουμε αρκετές προτάσεις για να οργανώσουμε το ντιμπέιτ», είπε ο Ποροσένκο, αφ'ότου οι διοργανωτές του ντιμπέιτ τού ανακοίνωσαν ότι ο χρόνος αναμονής έχει τελειώσει.

​Ο πρώτος γύρος προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία διεξήχθη στις 31 Μαρτίου και δεν έδωσε σε κάνεναν από τους εννέα υποψήφιους το απαιτούμενο ποσοστό για να επικρατήσει. Ο Ζελένσκι συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους με 30,24%, ενώ ο Ποροσένκο ήλθε δεύτερος με 15,95%, αποκτώντας το «εισιτήριο» για τον δεύτερο γύρο. 

Tags:
εκλογές, ντιμπέιτ, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Πέτρο Ποροσένκο, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK