23:30 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (69)
0 20
Βρείτε μας

Ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στη Βρετανία στις 11 Απριλίου, μετά την άρση ασυλίας του και σύμφωνα με πληροφορίες, στην εξέλιξη αυτή μπορεί να οδήγησε η διαρροή μιας φωτογραφίας.

Μία φωτογραφία που φέρεται να σχετίζεται με τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ και συγκεκριμένα να ήταν μία από τις αιτίες που οδήγησαν στην άρση του ασύλου του, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο. 

Πρόκειται για μία φωτογραφία με τον πρόεδρο του Εκουαδόρ Λένιν Μορένο, ο οποίος απεικονίζεται σε ένα κρεβάτι ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, σε μια χαλαρή στάση, μπροστά από ένα τραπέζι που μεταξύ άλλων έχει και έναν αστακό.

​Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτογραφία διέρρευσε μαζί με έγγραφα που υποτίθεται ότι αποκαλύπτουν διαφθορά στην κυβέρνηση του Εκουαδόρ, η οποία εφαρμόζει την ίδια ώρα εφαρμόζει μέτρα λιτότητας στη χώρα. 

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Ασάνζ συνελήφθη την Πέμπτη μέσα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου κατοικούσε από το 2012 με πολιτικό άσυλο, μετά από αίτημα των ΗΠΑ αφού αρχικά ήρθη η ασυλία του.

Ο Ασάνζ, του οποίου το όνομα έγινε ευρέως γνωστό για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο έκδοσής του στις ΗΠΑ με κατηγορίες για hacking σε υπολογιστές που επισείει ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη.

Θέμα:
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (69)

Σχετικά:

Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ
Tags:
αστακός, φωτογραφία, WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, Εκουαδόρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK