09:52 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αφρικανική χώρα κυβερνάται από ένα μεταβατικό στρατιωτικό συμβούλιο, το οποίο προορίζεται να παραμείνει στην εξουσία για δύο χρόνια, ωσότου να επιστρέψει η πολιτική ομαλότητα στο Σουδάν.

Το κόμμα του Εθνικού Κογκρέσου του Σουδάν το οποίο βρισκόταν μέχρι πρότινος στην εξουσία, δεν θα συμμετάσχει στη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του μεταβατικού στρατιωτικού συμβουλίου του Σουδάν Σαμς αλ-Ντιν Καμπασί Ιμπραχίμ.

«Το κόμμα του Εθνικού Κογκρέσου δεν θα συμμετάσχει στη μεταβατική κυβέρνηση, θα πρέπει να περιμένει τις επόμενες εκλογές», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του κόμματος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό του Σουδάν.

Το Σουδάν βρίσκεται εν μέσω διαδηλώσεων επί μήνες. Οι συγκεντρώσεις ξέσπασαν αρχικά λόγω της αύξησης των τιμών στο ψωμί και άλλα καταναλωτικά αγαθά επιτείνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

Οι διαδηλώσεις έλαβαν διαστάσεις καθώς ο κόσμος άρχισε να ζητά την παραίτηση του προέδρου του Σουδάν Ομάρ Μπασίρ Μπασίρ που βρισκόταν στην εξουσία επί 30 χρόνια.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας του Σουδάν Ιμπν Άουφ επιβεβαίωσε πως ο πρόεδρος Μπασίρ, έχει συλληφθεί και ανακοίνωσε τη δημιουργία στρατιωτικού συμβουλίου που θα διοικήσει για δύο χρόνια.

Στη συνέχεια, ο Ιμπν Άουφ ανακοίνωσε την παραίτησή του μία ημέρα αφού ορκίστηκε ως επικεφαλής του μεταβατικού στρατιωτικού συμβουλίου. Ο Ιμπν Άουφ ανέφερε ότι νέος επικεφαλής είναι ο Αμπντέλ Φάταζ Αμπντελραχμάν Μπουρχάν.

Σημειώνεται ότι η Αφρικανική Ένωση και η ΕΕ ζήτησαν μετάβαση της εξουσίας σε πολιτική κυβέρνηση.

Tags:
υπουργός Άμυνας, μεταβατική κυβέρνηση, κόμμα, Αφρική, Σουδάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK