16:11 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Το αντιπυραυλικό σύστημα  S-400 Triumf

Η Ινδία ελπίζει σε αποφυγή των αμερικανικών κυρώσεων για τη συμφωνία για τους S-400

© Sputnik / Alexey Malgavko
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την ελπίδα η Ινδία να μη γίνει στόχος αμερικανικών κυρώσεων για τη συμφωνία αγοράς S-400 από τη Μόσχα, εξέφρασε η υπουργός Άμυνας της χώρας, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο.

Η υπουργός Άμυνας της Ινδίας, Νιρμάλα Σιθαραμάν, εξέφρασε την ελπίδα της, το Νέο Δελχί να αποφύγει τις αμερικανικές κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400.

«Στην περίπτωση των S-400 ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας. Αυτό έχει ακουστεί και κατανοηθεί. Εκτίμησαν την άποψη που παρουσιάστηκε», δήλωσε η Ινδή υπουργός, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο.

Η ίδια τόνισε επίσης την ανάγκη οι δύο πλευρές να επιλύσουν τις διμερείς διαφορές, λέγοντας ότι «η προσπάθειά μας είναι ότι αυτές οι διαφορές […] δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνουν διενέξεις».

Η δήλωση έρχεται αφότου ο υφυπουργός Άμυνας, υπεύθυνος για θέματα Ασίας-Ειρηνικού, Ράνταλ Σρίβερ, είχε αναφέρει τον Μάρτιο ότι η Ουάσιγκτον ήθελε να «δουλέψει» πάνω στο ζήτημα που πρόκυπτε με τη συμφωνία της Ινδίας με τη Ρωσία για τους S-400.

Οι ΗΠΑ θα ήταν «πολύ χαρούμενες να δουν (την Ινδία) να κάνει μια εναλλακτική επιλογή (αντί για τους S-400) και εργαζόμαστε μαζί της για να παράσχουμε πιθανές εναλλακτικές λύσεις», είχε δηλώσει.

Πριν την υπογραφή της συμφωνίας, η Ουάσιγκτον πάγωσε τις προσπάθειες της Ινδίας να αποσπάσει μια εξαίρεση από τον αμερικανικό νόμο που επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων.

Λίγο πριν το Νέο Δελχί και η Μόσχα υπογράψουν τη συμφωνία για τους S-400 τον Οκτώβριο του 2018, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι οι αναβαθμίσεις της Ινδίας στα συστήματα όπλων «συμπεριλαμβανομένου του πυραυλικού και αεροπορικού αμυντικού συστήματος» θα αποτελούσαν σημείο εστίασης για τον νόμο επιβολής κυρώσεων των ΗΠΑ.

Tags:
κυρώσεις, S-400, Ινδία, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK