23:48 26 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Το ρωσικό ΥΠΕΞ στη Μόσχα

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η ανανέωση του ΝΑΤΟ είναι δυνατή μέσω πραγματικής στρατηγικής σχέσης με Μόσχα

© Sputnik / Maxim Blynov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Η ανανέωση του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είναι δυνατή αν η συμμαχία κατάφερνε να καθιερώσει πραγματική στρατηγική σχέση με τη Ρωσία, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Αλεξάντερ Γκρούσκο.

«Η ανανέωση της συμμαχίας θα ήταν δυνατή μέσω της καθιέρωσης γνήσιας στρατηγικής συνεργασίας με τη Ρωσία. Μία τέτοια προσπάθεια είχε γίνει το 2010 στη σύνοδο Ρωσίας — ΝΑΤΟ στη Λισαβώνα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα απαιτούσε από τα μέλη του ΝΑΤΟ να θυσιάσουν την "εξαιρετική τους φύση", να ανακαλύψουν την τέχνη του συμβιβασμού και να δουλέψουν σε ισότιμη βάση… κάτι τέτοιο δεν συνέβη» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Απριλίου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντενμπεργκ ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ «αύξησε τη ναυτική παρουσία του στη Μαύρη Θάλασσα με τις δυνάμεις να μετέχουν σε ασκήσεις και να διεξάγουν πολλές επισκέψεις σε λιμάνια» συμπεριλαμβανομένων επισκέψεις σε Γεωργία και Ουκρανία. Κάλεσε τη Ρωσία «να σέβεται το διεθνές δίκαιο» προκειμένου «να κάνει τη Μαύρη Θάλασσα πιο ασφαλή» όπως ανέφερε το CaucasusWatch.de.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρωσικό ΥΠΕΞ: Θα απαντήσουμε ανάλογα στη νατοϊκή δραστηριότητα στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία της στην αυξημένη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Το Κρεμλίνο έχει αρκετές φορές υπογραμμίσει ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για άλλες χώρες αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντά της.

 

Tags:
συνεργασία, ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK