13:25 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σε μια προσπάθεια να στηρίξει την αντιμεταναστευτική ρητορική του ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματεό Σαλβίνι, η γαλλίδα ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν παρομοίασε τους μετανάστες με ανεμογεννήτριες.

Μετά τη σύγκριση των μεταναστών με ανεμογεννήτριες που έκανε ο γάλλος πολιτικός Νταμιέν Ριέ στο Twitter στις αρχές Απριλίου, η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν μίλησε με τα ίδια λόγια σε εκδήλωση την Κυριακή.

«Οι μετανάστες είναι σαν ανεμογεννήτριες: όλοι συμφωνούν ότι υπάρχουν, αλλά κανείς δεν θέλει να είναι κοντά στο σπίτι του», είπε.

Το σχόλιο προέκυψε κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική του Ιταλού Υπουργού Εσωτερικών, Ματεό Σαλβίνο ο οποίος «δεν επιθυμεί πλέον να δέχεται τους μετανάστες».

Η Μαρίν Λεπέν υποστήριξε τη στάση του Σαλβίνι δηλώνοντας: «Θεωρώ και εγώ και ο Ματεό Σαλβίνι ότι είναι απαραίτητο να σταματήσουμε τη μετανάστευση και είμαι απόλυτα και εμφανώς αντίθετη, σε σχέση με τη στάση των Δημοκρατικών που ψηφίζουν οτιδήποτε, με την αναγκαστική μετεγκατάσταση των μεταναστών σε χώρες που δεν επιθυμούν να τους υποδεχτούν».

Στη συνέχεια, η πολιτικός τόνισε την ανάγκη «ελέγχου των εθνικών συνόρων» και τη χρήση της Frontex ως «ευρωπαϊκής ακτοφυλακής που παρεμβαίνει κατόπιν αιτήματος κράτους».

Η Μαρίν Λέπεν επεσήμανε ότι η μεταναστευτική πολιτική του Σαλβίνι οδήγησε σε σημαντική μείωση του αριθμού των μεταναστών που έρχονται στην Ιταλία δια θαλάσσης και μειώνοντας κατά το ήμισυ τον αριθμό των θανάτων στη Μεσόγειο.

Tags:
ανεμογεννήτρια, μετανάστες, Μαρίν Λε Πεν, Ιταλία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK