10:56 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Βίντεο και ανταποκρίσεις από εμπόλεμες ζώνες υποβάλλονται στο RT για τα βραβεία Χαλέντ Αλ Χατίμπ 2019. Ο διεθνής διαγωνισμός τιμά τον δημοσιογράφο του RT που έχασε τη ζωή του σε βομβαρδισμούς των τρομοκρατών στη Συρία.

Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές έως τις 10 Ιουνίου και όλοι οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουλίου. Την ίδια ημέρα το 2017 ο Αλ Χατίμπ έχασε τη ζωή του σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους ενώ μετέδιδε την ανάπτυξη του συριακού στρατού κατά μαχητών στη Χομς. Ο δημοσιογράφος του RT ήταν 25 χρονών.

Ο διαγωνισμός στις τρεις κύριες κατηγορίες: καλύτερου δημοσιογραφικού βίντεο από εμπόλεμη ζώνη σε σύντομη και εκτενή μορφή, καθώς και καλύτερης γραπτής ανταπόκρισης.
Υποψηφιότητες από περισσότερες από 20 χώρες σε 10 γλώσσες κατατέθηκαν πέρσι. Η επιτροπή επέλεξε τον ιρακινό δημοσιογράφο Ασάντ Αλ Τζαλτζάρι και τον ιρλανδό συνάδελφό του Τζέισον Ο' Μπράιεν για την ανταπόκριση σχετικά με τη ζωή σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Το βραβείο για το καλύτερο βίντεο έλαβε η Άννα Καρένινα Τολεντίνο από τη Σιγκαπούρη για την κάλυψη της απελευθέρωσης της πόλης Μαράουι στις Φιλιππίνες από τρομοκράτες που συνδέονται με το ΙΚ.

Tags:
δημοσιογράφος, βραβείο, RT, Χαλίντ Αλ Χαντέμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK