02:08 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Συνεχίζονται ασταμάτητα οι πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή του Χαλεπίου. Συγκεκριμένα, έξι πολίτες και πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν ύστερα από επιθέσεις ανταρτών.

Οι αντάρτες βομβάρδισαν μια περιοχή στο Χαλέπι τις τελευταίες 24 ώρες, σκοτώνοντας έξι πολίτες και πέντε στρατιώτες, δήλωσε τη Δευτέρα το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία.

«Την προηγούμενη μέρα οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στη Σανιέκα στην επαρχία Λατάκια και στο Χαλέπι. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού στη συνοικία Αλ Χαμντανίγια στο Χαλέπι, έξι πολίτες και πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν», ανέφερε το Κέντρο.

Η δήλωση πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι του Κέντρου πραγματοποίησαν δύο ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στο χωριό Μπάρζα, στην επαρχία της Δαμασκού και στο χωριό Μαράτ, επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ. Οι κάτοικοι σε αυτούς τους οικισμούς έλαβαν 1.000 πακέτα με τρόφιμα.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της Συρίας εξακολουθούν να προσφέρουν αμνηστία για εκείνους που «αποφεύγουν τη στρατιωτική θητεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων μεταξύ των προσφύγων και των πρώην μελών παράνομων ένοπλων ομάδων», σημειώνει η δήλωση, προσθέτοντας ότι συνολικά περισσότεροι από 57.000 άνθρωποι έλαβαν αμνηστία.

Η Συρία ανακτά την υποδομή της. Σύμφωνα με το ρωσικό στρατό, πάνω από 31.000 σπίτια, περισσότερες από 800 εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και πάνω από 150 ιατρικά κέντρα έχουν ήδη ξαναχτιστεί στη χώρα.

Επίσης, δημιουργήθηκε ένας ανθρωπιστικός διάδρομος και το κινητό σημείο ελέγχου Τζλεμπ προκειμένου να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή στον προσφυγικό καταυλισμό Ρουκμπάν. Λεωφορεία έχουν σταλεί για «την εθελοντική και απρόσκοπτη επιστροφή των προσωρινά εκτοπισθέντων από την περιοχή αλ-Τανφ στους τόπους μόνιμης διαμονής τους», πρόσθεσε η δήλωση.

Η Δαμασκός αποκτά σταδιακά τον έλεγχο της κατεστραμμένης από τις συγκρούσεις χώρας, καθώς ο πόλεμος στην περιοχή εισέρχεται στο ένατο έτος. Τώρα η συριακή κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τον επαναπατρισμό περίπου 5.6 εκατ. προσφύγων οι οποίοι, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ, έχουν καταφύγει σε γειτονικά κράτη.

Tags:
αντάρτες, Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, Ρουκμπάν, Συρία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK