10:07 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

«Η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μπορεί να χρειαστεί τουλάχιστον 10 χρόνια»

© Sputnik /
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ύστερα από την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η Παναγία των Παρισίων μπορεί να χρειαστεί γύρω στα 10 χρόνια για να αποκατασταθεί, υπογράμμισε ο Μισέλ Μπικό, πρόεδρος του ιδρύματος Friends of Notre-Dame.

Η αποκατάσταση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων στο Παρίσι, η οποία έχει καταστραφεί από πυρκαγιά, μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον 10 χρόνια, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μισέλ Μπικό, πρόεδρος του ιδρύματος Friends of Notre-Dame του Παρισιού.

«Το πρόγραμμα ανακαίνισης ξεκίνησε πέρυσι και αναμένεται να διαρκέσει περίπου δέκα χρόνια… Λαμβάνοντας υπόψη τις ζημιές που συνέβησαν σήμερα, η αποκατάσταση θα πάρει, κατά τη γνώμη μου, τουλάχιστον 10 χρόνια με μια διπλή, ενισχυμένη προσπάθεια», δήλωσε.

Ο Μπικό πρόσθεσε ότι η καμπάνα του καθεδρικού ναού μπορεί να καταρρεύσει εάν η διάδοση της φωτιάς δεν σταματήσει.

«Εντός του πύργου υπάρχουν ξύλινες κατασκευές στις οποίες έχει εγκατασταθεί η καμπάνα. Η φωτιά είναι τεράστια, αν η φωτιά επεκταθεί περαιτέρω, αν δεν περιοριστεί, η καμπάνα μπορεί να καταρρεύσει», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, το Ίδρυμα Heritage της Γαλλίας ανακοίνωσε στο Twitter ότι θα ξεκινήσει μια εθνική εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την αποκατάσταση του χώρου.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κρίστοφ Καστανέρ, διέκοψε το επίσημο ταξίδι του στο Μαγιότ, Γαλλικό Υπερπόντιο Τμήμα, λόγω του συμβάντος, ανέφερε η France Info, προσθέτοντας ότι ο υπουργός θα μεταβεί στην ηπειρωτική Γαλλία την Τρίτη το πρωί για να εξετάσει την κατάσταση.

Ο μεσαιωνικός καθεδρικός ναός, ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, έχει κατακλυστεί από φλόγες από το βράδυ της Δευτέρας. Εκατοντάδες πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά. Η πυρκαγιά προκάλεσε την κατάρρευση του σώματος του γοτθικού κτηρίου, του ρολογιού και όλης της οροφής, ενώ έχει επεκταθεί και σε ένα από τα δύο καμπαναριά.

Tags:
Παναγία των Παρισίων, νέα, ειδήσεις σήμερα, ναός, ειδήσεις, πυροσβέστες, φωτιά, πυρκαγιά, Παρίσι, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK