09:37 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Επεισόδια στην Αλγερία.

Εννέα άνθρωποι σκοπεύουν να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές στην Αλγερία

© AFP 2019 / Ryad Kramdi
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Πρόσφατα, ο επί μία εικοσαετία πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, ανακοίνωσε πως παραιτείται για να σηματοδοτήσει το τέλος εποχής του. Οι επόμενες εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 4 Ιουλίου.

Εννέα άτομα θα συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της Αλγερίας και ενημέρωσαν το υπουργείο Εσωτερικών του κράτους για τα σχέδιά τους για την εκλογή τους, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη δήλωση, όλοι όσοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον έλαβαν έντυπα για τη συλλογή υπογραφών στη στήριξή τους σύμφωνα με το νόμο. Το υπουργείο δεν παρείχε τα ονόματα των προεδρικών υποψηφίων.

Στις 10 Απριλίου, ο Αμπντελκαντέρ Μπενσαλά, ο οποίος είναι ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας, προγραμμάτισε νέες προεδρικές εκλογές για τις 4 Ιουλίου.

Η Αλγερία πλήττεται από μια πολιτική κρίση από τον Φεβρουάριο, όταν ο τότε πρόεδρος, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, ανακοίνωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή μετά από 20 χρόνια προεδρίας. Ως αποτέλεσμα των διαμαρτυριών, ο Μπουτεφλίκα παραιτήθηκε στις 2 Απριλίου. Ο Μπενσάλα, μακρόχρονος σύμμαχος του Μπουτεφλίκα, ανέλαβε ως προσωρινός πρόεδρος να διοργανώσει εκλογές σε 90 ημέρες. Ωστόσο, οι διαδηλωτές ζητούν ολόκληρη η κυβερνητική ελίτ να απομακρυνθεί από τις βασικές θέσεις της κυβέρνησης.

Tags:
πρόεδρος, εκλογές, διαδηλωτές, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, Αλγερία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK