13:14 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων (37)
0 10
Βρείτε μας

Με ένα αιχμηρό εξώφυλλο που σχετίζεται με την καταστροφική πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων και την πολιτική του γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού Charlie Hebdo.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στην Παναγία των Παρισίων και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο ναό μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου.

Το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo στο νέο του τεύχος αναφέρεται στο εξώφυλλό του στο θλιβερό αυτό συμβάν συνδέοντας το με την πολιτική του γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Με ένα σκίτσο του Μακρόν, του οποίου το κεφάλι φλέγεται όπως ο ναός και τη λέξη «μεταρρυθμίσεις» το περιοδικό συνδέει το μεταρρυθμιστικό του έργο με την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο γάλλος Πρόεδρος, μάλιστα, εμφανίζεται να λέει «Θα ξεκινήσω από τον σκελετό», αναφερόμενος στην κατασκευαστική δομή του κτιρίου που θα χρειαστεί σοβαρές εργασίες αποκατάστασης.

Το εξώφυλλο του Charlie Hebdo
© Φωτογραφία : Charlie Hebdo
Το εξώφυλλο του Charlie Hebdo

Ο Μακρόν, μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων, είχε εξαγγείλει τον Ιανουάριο την έναρξη Εθνικής Συζήτησης με αντικείμενο ριζικές μεταρρυθμίσεις υπό τη μορφή δημόσιου διαλόγου.

Η αναφορά του Μακρόν σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις με ανοιχτή συζήτηση στο «σκελετό» του γαλλικού συστήματος, παραλληλίστηκε έτσι από το γαλλικό σατιρικό περιοδικό με τον «σκελετό» της Παναγίας των Παρισίων που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά το βράδυ της Δευτέρας.

Θέμα:
Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων (37)
Tags:
Παναγία των Παρισίων, εξώφυλλο, περιοδικό, Charlie Hebdo, Εμανουέλ Μακρόν, Παρίσι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK