13:38 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Από 1 έως 3 Μαΐου θα διεξαχθεί το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεολαίας «Μωσαϊκό των Γλωσσών των Αυτοχθόνων Λαών της Ρωσίας - Φάρος της Κριμαίας», με ενεργή συμμετοχή της ελληνικής κοινότητας.

«Οι κύριοι χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ θα είναι η Γιάλτα και η Σεβαστούπολη, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κριμαίας, Ιβάν Σόνους. 

Από την 1η έως 3η Μαΐου θα διεξαχθεί το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεολαίας «Μωσαϊκό των Γλωσσών των Αυτοχθόνων Λαών της Ρωσίας — Φάρος της Κριμαίας».

Ένα από τα κυριότερα γεγονότα του «Φάρου της Κριμαίας» θα είναι μια συναυλία ερμηνευτών εθνικών τραγουδιών και χορών, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου στη Γιάλτα.

Ο φάρος της Κριμαίας ξεκίνησε ως εθνικό φεστιβάλ του ελληνικού πολιτισμού, ωστόσο σήμερα οι στόχοι του αλλάξει.

«Οι στόχοι του φεστιβάλ είναι να διασφαλιστεί η διατήρηση της γλωσσικής πολυμορφίας της Ρωσίας, μέσω της ανάπτυξης και ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των νέων ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων », εξήγησε ο Σόνους.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η ελληνική νεολαία της Κριμαίας συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία της εκδήλωσης.

Αυτή τη χρονιά το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του εορτασμού της πέμπτης επετείου της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Tags:
φεστιβάλ, Σεβαστούπολη, Γιάλτα, Κριμαία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK