06:16 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξάντερ Βίνικ (78)
0 20
Βρείτε μας

«Το δικαστήριο έλαβε την απόφαση να μην λάβει καμία απόφαση», γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον Ρώσο πρόεδρο ο Αλεξάντερ Βίνικ - ή όπως είναι γνωστός «Mr Bitcoin» - αναφερόμενος στην υπόθεση κράτησής του στην Ελλάδα. Ζήτησε από τον Πούτιν να φροντίσει την οικογένειά του.

Επιστολή στον  πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε ο Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κράτηση στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας, σύμφωνα με τα όσα ήλθαν στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Izvestia». Παράλληλα, τού ζήτησε να φροντίσει την οικογένειά του.

«Ο Ρώσος πολίτης Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017, έστειλε γράμμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ανέφερε ότι από τις 11 Απριλίου αποφάσισε να επιστρέψει σε απεργία πείνας που προηγουμένως πραγματοποιούσε για τρεις μήνες», αναφέρεται συγκεκριμένα στο δημοσίευμα σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα, ο Βίνικ στην επιστολή του «εξήγησε σύντομα την ουσία της υπόθεσης», επισημαίνοντας ότι αφού εξετάστηκαν τα παράπονα που ο ίδιος έχει κάνει σχετικά με παράνομη κράτηση, «το δικαστήριο έλαβε την απόφαση να μην λάβει καμία απόφαση». 

Επίσης, στο γράμμα του, ο γνωστός ως «Mr Bitcoin» ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας να φροντίσει την οικογένειά του.

«Η σύζυγός μου είναι σοβαρά άρρωστη, τα παιδιά θα μείνουν ορφανά. Από σήμερα (σ.σ. ήτοι 11η Απριλίου, οπότε και έγραψε την επιστολή) συνεχίζω την απεργία πείνας που διήρκησε για πάνω από 100 ημέρες και ανεστάλη μόνο για μεταφερθώ στο δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι τώρα έχω λίγο χρόνο και σε περίπτωση θανάτου μου, σας ζητάω να μην δώσετε το σώμα μου στον εχθρό, αλλά να θαφτώ σύμφωνα με τα χριστιανικά έθιμα», έγραψε ακόμη στην επιστολή του, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Ο Βίνικ κρατείται στην Ελλάδα από το 2017 για διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και για ξέπλυμα χρήματος, μέσω πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Από τις 26 Νοεμβρίου του 2018 πραγματοποιούσε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας παραβίαση των δικαιωμάτων του. Στα τέλη Φεβρουαρίου, μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική, αφού εμφάνισε προβλήματα υγείας, μετά την πολύμηνη απεργία πείνας, και εν συνεχεία γνωστοποίησε ότι σταματά προσωρινά την απεργία πείνας μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.

Στις 11 Απριλίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά αποφάσισε αρνητικά για το αίτημα του Ρώσου πολίτη, Αλεξάντερ Βίνικ, να αρθεί η προσωρινή κράτησή του, κρίνοντας πως είναι αναρμόδιο να λάβει τη σχετική απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το δικαστήριο αρνήθηκε την άρση της προσωρινής κράτησης του Βίνικ

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του από τη Ρωσία Τιμοφέι Μουσάτοφ στην εφημερίδα «Izvestia», το θέμα της έφεσης έχει μεταφερθεί στη Μόσχα μέσω της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η υπεράσπιση ελπίζει να δοθεί προσοχή στην υπόθεση του Βίνικ και να ληφθεί μια απάντηση από την ελληνική πλευρά. 

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (78)
Tags:
δικαστήριο, δίκη, Αλεξάντερ Βίνικ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK