01:46 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το Πανεπιστήμιο του Cambridge

Σχεδόν 90 εκατ. από τα βρετανικά πανεπιστήμια για απόκρυψη υποθέσεων μπούλινγκ

© Sputnik / Igor Mihalev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι «κρυφές» πληρωμές αφορούν περίπου 4.000 διαφορετικές περιπτώσεις. Τι απαντάει στις καταγγελίες του BBC η Ένωση Βρετανικών Πανεπιστημίων (UUK).

Το ποσό των σχεδόν 90 εκατομμυρίων στερλινών έχουν δαπανήσει τα βρετανικά πανεπιστήμια, με στόχο την αποσιώπηση διάφορων περιστατικών, τα οποία θα μπορούσαν να αμαυρώσουν την ακαδημαϊκή τους φήμη.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από έρευνα του «BBC», σύμφωνα με την οποία οι «κρυφές» πληρωμές αφορούν περίπου 4.000 διαφορετικές περιπτώσεις.

Η δημοσίευση των στοιχείων, η οποία κατέστη γνωστή μέσω του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου, έρχεται ως συνέχεια των κατηγοριών για απόκρυψη υποθέσεων μπούλινγκ και σεξουαλικών παρενοχλήσεων εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με την έρευνα του «BBC», από το 2017 έχουν δαπανηθεί 87 εκατομμύρια στερλίνες από 96 διαφορετικά ιδρύματα, μέσω της αξιοποίησης του κανονισμού περί «Ελευθερίας της Πληροφόρησης», η οποία επιτρέπει τη χρήση απόρρητων χρημάτων.

«Τα πανεπιστήμια χρησιμοποιούν αυτές τις "μη-δημοσιοποιημένες συμφωνίες" για πολλούς σκοπούς, ανάμεσα στους οποίους και η προστασία ευαίσθητων πληροφοριών σχετικά με την ακαδημαϊκή έρευνα» ανέφερε η Ένωση Βρετανικών Πανεπιστημίων (UUK), σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Ξεκαθάρισε πάντως, ότι «σε κάθε περίπτωση, η χρήση αυτών των απόρρητων συμφωνιών, με στόχο την αποσιώπηση θυμάτων μπούλινγκ ή σεξουαλικής παρενόχλησης, δεν είναι ανεχτή».

Σχετικά:

Νέα κονδύλια για την ανοικοδόμηση του Ιράκ από τη Βρετανία
Ο πρέσβης του Εκουαδόρ στη Βρετανία μιλά για «βρώμικες» διαμαρτυρίες του Ασάνζ
Παπαδημούλης για Ασάνζ: Να μην γίνει υποχείριο της κυβέρνησης των ΗΠΑ η Μεγάλη Βρετανία
Tags:
σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική παρενόχληση, απόρρητες δαπάνες, καταγγελίες, Πανεπιστήμιο, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK