ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού επιδιώκει την ενδυνάμωση της Ευρωσκεπτικιστικής Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τη βοήθεια των Νάιτζελ Φάρατζ και Ματέο Σαλβίνι.

Σε προχωρημένες διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό μίας «ισχυρής κοινοβουλευτικής ομάδας» βρίσκονται οι Ματέο Σαλβίνι, Νάιτζελ Φάρατζ και Μαρίν Λε Πεν, εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών της 26ης Μαΐου.

«Έχουμε κάνει αλλαγές τα τελευταία δύο χρόνια. Η κατάσταση της απομόνωσης, όπου βρισκόμασταν, έχει τελειώσει. Τότε, δεν είχαμε πολλές επιλογές, είτε θα υποτασσόμασταν στην Ε.Ε., είτε θα φεύγαμε απ' αυτή. Σήμερα, έχουμε συμμάχους. Έχουμε προτείνει στον Ματέο Σαλβίνι να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μία πολύ μεγάλη ομάδα για την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών εθνών. Θέλουμε να πάμε παραπέρα και να καταστήσουμε αυτή την ομάδα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ισχυρότερη» τόνισε η Λε Πεν, ανακοινώνοντας το project «Ευρώπη των Εθνών».

Όσον αφορά τον βρετανό υπέρμαχο του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, η Γαλλίδα πολιτικός ανέφερε τα εξής: «Είναι ευπρόσδεκτος, αν θέλει να ενταχθεί. Ακόμη κι' αν αυτό είναι για λίγο (σ.σ. λόγω του Brexit)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσπάθειά της να μεταρρυθμίσει εκ των έσω την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Λε Πεν έχει απορρίψει την ιδέα του «Frexit» και πλέον, προτάσσει την κατάργηση της Κομισιόν και τη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε πρώτο στάδιο, βέβαια, η ηγέτιδα του «Εθνικού Συναγερμού» έχει ως στόχο την επικράτηση έναντι του Εμανουέλ Μακρόν. Στην Ιταλία, την ίδια ώρα, ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκα του Βορρά έχει ήδη λάβει τα πρώτα μέτρα για τη συγκρότηση μίας ενισχυμένης «Ευρωσκεπτικιστικής Συμμαχίας» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές θα διεξαχθούν στις χώρες της Ε.Ε. — και κατά πάσα πιθανότητα και στο Ηνωμένο Βασίλειο — από τις 23 έως τις 26 Μαΐου.

Σχετικά:

Αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος του Μακρόν για τις ευρωεκλογές
Πομάσκι στο Sputnik για ευρωεκλογές: «Η Ελλάδα να πάρει τη θέση που της αξίζει»
Όρμπαν: Οι ευρωεκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της «χριστιανικής ευρωπαϊκής κουλτούρας»
Αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Υπουργός για το Brexit: Ευρωεκλογές και στο Ηνωμένο Βασίλειο αν είναι στην ΕΕ τον Μάιο
Tags:
ευρωεκλογές, ευρωεκλογές 2019, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Νάιτζελ Φάρατζ, Ματέο Σαλβίνι, Μαρίν Λε Πεν, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK