02:16 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Η Παναγία των Παρισίων μετά την κατα στροφική φωτιά

Δημοσιεύθηκαν οι πρώτες δορυφορικές φωτογραφίες της Παναγίας των Παρισίων μετά τη φωτιά

© AFP 2019 / Amaury Blin
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες δορυφορικές φωτογραφίες της Παναγίας των Παρισίων που αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής μετά την πυρκαγιά στις 15 Απριλίου.

Ένας από τους δορυφόρους που έχουν διατεθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Copernicus δημοσίευσε την πρώτη δορυφορική εικόνα της Παναγίας των Παρισίων μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος του καθεδρικού ναού στις 15 Απριλίου.

Η εικόνα αποκτήθηκε από την Planet, μια αμερικανική ιδιωτική δορυφορική εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Η Planet είναι μία από τις πολλές εταιρείες που συνεργάζονται με το πρόγραμμα Copernicus.

Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό του ευρωπαϊκού προγράμματος στο Twitter, συνοδεύεται και από μια άλλη η οποία δείχνει τον καθεδρικό ναό λίγες ώρες πριν τυλιχθεί στις φλόγες.

​Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα της γαλλικής πρωτεύουσας, καταστράφηκε από μια πυρκαγιά που ξέσπασε στις 18:50 μ.μ. τοπική ώρα. Το περιστατικό συνέβη σε μια εποχή όπου πραγματοποιούνταν σημαντικές εργασίες αποκατάστασης στο μνημείο.

Το πρόγραμμα Copernicus είναι ένα κοινό σχέδιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, ο οποίος στοχεύει στην παρακολούθηση της επιφάνειας της γης για την δημιουργία εικόνων υψηλής ποιότητας που είναι ελεύθερα προσβάσιμες από την επιστημονική κοινότητα ή κάθε ενδιαφερόμενο.

Tags:
Copernicus, Παναγία των Παρισίων, twitter, Ευρωπαϊκή Ένωση, Παρίσι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK