07:40 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξάντερ Βίνικ (77)
0 0 0
Βρείτε μας

Έφεση για την υπόθεση του Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κράτηση στην Ελλάδα, ετοιμάζει η αρμόδια επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσίας στον Ερυθρό Σταυρό, αναφερόμενη στην ειδική προσέγγιση που πρέπει να τηρείται σε «ειδικές περιπτώσεις ανθρώπινης φύσης».

Αίτημα προς τις αμερικανικές Αρχές, για την υπόθεση του Βίνικ, πρόκειται να ετοιμάσει η αρμόδια επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσίας στον Ερυθρό Σταυρό, Τατιάνα Μοσκαλκόβα, προκειμένου να τους ζητήσει να απορρίψουν το αίτημα για έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ από την Ελλάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, το δικαστήριο έλαβε αρνητική απόφαση για το αίτημα του Αλεξάντερ Βίνικ, να αρθεί η προσωρινή κράτησή του, κρίνοντας πως είναι αναρμόδιο να λάβει τη σχετική απόφαση. Σημειωτέον ότι η περίοδος κράτησής του υπερβαίνει τους 18 μήνες προκαταρκτικής κράτησης που προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο Βίνικ γνωστοποίησε, εν τω μεταξύ, ότι θα ξεκινήσει και πάλι την απεργία πείνας.

Ο γνωστός ως «Mr Bitcoin» κρατείται στην Ελλάδα από το 2017 για διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και για ξέπλυμα χρήματος, μέσω πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Από τις 26 Νοεμβρίου του 2018 πραγματοποιούσε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας παραβίαση των δικαιωμάτων του. Στα τέλη Φεβρουαρίου, μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική, αφού εμφάνισε προβλήματα υγείας, μετά την πολύμηνη απεργία πείνας, και εν συνεχεία γνωστοποίησε ότι σταματά προσωρινά την απεργία πείνας μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.

Μιλώντας για την υπόθεση, η Τατιάνα Μοσκαλκόβα παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι «βάσει ειδικών περιπτώσεων ανθρώπινης φύσης», ο Βίνικ μπορεί να αφεθεί ελύθερος. «Θα ετοιμάσω μία τέτοια έφεση και ελπίζω ότι θα εισακουστεί», επεσήμανε η ίδια. 

Άλλωστε, δήλωσε «έτοιμη για μία τέτοια έφεση». 

«Υπάρχουν καταστάσεις που νοούνται σε όλες τις χώρες ως ειδικές, απαιτώντας μια ειδική προσέγγιση στο συγκεκριμένο άτομο», τόνισε. 

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (77)
Tags:
δικαστήριο, έφεση, Αλεξάντερ Βίνικ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK