02:46 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την Τρίτη, οι New York Times επικαλούμενοι πηγές τους στην υπηρεσία πληροφοριών, ανέφεραν πως η απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να απελάσει 60 Ρώσους διπλωμάτες για την υπόθεση Σκριπάλ ήταν αφότου η διευθύντρια της CIA, του έδειξε φωτογραφίες παιδιών που υποτίθεται είχαν εκτεθεί στο νευροτοξικό παράγοντα.

Η Ρωσική Πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο αμφισβήτησε τους λόγους για τους οποίους η αμερικανική κυβέρνηση έλαβε μέτρα εναντίον της Μόσχας, μετά από δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η CIA είχε δείξει ψεύτικες φωτογραφίες   στον Ντόναλντ Τραμπ με νεκρές πάπιες και παιδιά στο νοσοκομείο μετά την δηλητηρίαση των Σκριπάλ.

«Η CIA παρουσίασε στον πρόεδρο ψεύτικες φωτογραφίες — είτε φτιαγμένες από τους ίδιους είτε από τους βρετανούς συναδέλφους τους. Καλούμε τις βρετανικές αρχές να αποσαφηνίσουν επειγόντως αυτό το ζήτημα», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία.

Παράλληλα έκανε γνωστό πως, σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή δημόσιας υγείας στο συμβούλιο του Wiltshire, ούτε παιδιά ούτε ζώα υπέστησαν προβλήματα από το περιστατικό της 4ης Μαρτίου 2018.

«Δεν υπήρξαν άλλες απώλειες εκτός από εκείνες που αναφέρθηκαν αρχικά. Κανένα ζώο δεν επηρεάστηκε από το περιστατικό και κανένα παιδί δεν εκτέθηκε ή άρχισε να νιώθει άρρωστο ως αποτέλεσμα ενός από τα δύο περιστατικά», δήλωσε ο διευθυντής.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν αρχικά απρόθυμος να αναλάβει δράση εναντίον της Ρωσίας σχετικά με την υπόθεση, αποφάσισε να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, όταν η τότε αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA, του έδειξε εικόνες από παιδιά σε νοσοκομείο και νεκρές πάπιες.

Το ίδιο δημοσίευμα, ανέφερε πως η αξιωματούχος της CIA, υποστήριξε πως απέκτησε τις φωτογραφίες από την κυβέρνηση της Βρετανίας.

Tags:
φωτογραφίες, CIA, Σκριπάλ, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK