17:51 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πρώτες φωτογραφίες που υποτίθεται ότι απεικονίζουν τους φερόμενους κατασκόπους που συνελήφθησαν στην Τουρκία, κυκλοφορούν στο Twitter. Οι δύο άντρες φέρονται να ενεργούσαν για λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τούρκος δημοσιογράφος δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τις φωτογραφίες των συλληφθέντων φερόμενων κατασκόπων, στην Τουρκία. Οι δύο άντρες φέρονται να ενεργούσαν για λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και να στρατολογούν πληροφοριοδότες προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες.

​Οι τουρκικές αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη των δύο ατόμων στην Κωνσταντινούπολη στις 15 Απριλίου, με την υποψία ότι κατασκόπευαν για λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο.

Οι συλληφθέντες, που πιστεύεται ότι πρόκειται για αξιωματούχους υπηρεσιών πληροφοριών, φέρονται να ομολόγησαν ότι έκαναν κατασκοπεία.

«Είναι πιθανό ότι υπήρξε απόπειρα συγκέντρωσης πληροφοριών για Άραβες, μεταξύ των οποίων πολιτικούς αντιφρονούντες που ζουν στην Τουρκία» φέρεται να δηλώνει η πηγή.

Η ίδια πηγή δεν κατονόμασε τους συλληφθέντες, αλλά σημείωσε ότι ο ένας εξ αυτών έφτασε στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2018.

Όπως μετέδωσε η Daily Sabah, υπάρχουν υποψίες ότι ένας από τους δύο συλληφθέντες συνδέεται με τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

Το ίδιο μέσο, μετέδωσε ότι οι δύο πολίτες των Εμιράτων κρατούνται στο πλαίσιο έρευνας που διεξήχθη από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης και οι δύο παραπέμφθηκαν σε δικαστήριο για τη σύλληψή τους με κατηγορίες στρατιωτικής, πολιτικής και διεθνούς κατασκοπείας.

Tags:
συλλήψεις, κατασκοπεία, κατάσκοπος, κατάσκοποι, Τζαμάλ Κασόγκι, Κωνσταντινούπολη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK