01:03 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων βγήκαν ξανά σήμερα στους δρόμους κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Μακρόν. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου και συνεχίζονται κάθε εβδομάδα.

Νέα μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται και αυτό το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Γαλλίας από τα Κίτρινα Γιλέκα, για 23η συνεχόμενη εβδομάδα.

Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει τους διαδηλωτές να μην πλησιάσουν στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, μετά την καταστροφή πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας. Την ίδια ημέρα επρόκειτο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώσει μέτρα για την καταστολή των διαδηλώσεων, κάτι που δεν έγινε τελικά λόγω της τραγωδίας στη Νοτρ Νταμ. Δεν έχει ακόμη οριστεί νέα ημερομηνία για τις ανακοινώσεις Μακρόν.

Οι διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων ξέσπασαν λόγω του σχεδίου της κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές στα καύσιμα στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση υπαναχώρησε, ωστόσο οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν με ευρύτερα αιτήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ξεσπάσει άγριες συγκρούσεις μεταξύ των Κίτρινων Γιλέκων της αστυνομίας σε διάφορες γαλλικές πόλεις.

Σχετικά:

Απαγόρευση διαδηλώσεων των Κίτρινων Γιλέκων κοντά στην Παναγία των Παρισίων
Συλλήψεις στη Γαλλία μετά τα επεισόδια στον νέο γύρο διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων»
Ένταση και πάλι στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»: Επεισόδια στην Τουλούζη (Βίντεο)
Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε ηγετικό στέλεχος των Κίτρινων Γιλέκων
Δακρυγόνα και επεισόδια στις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων (Βίντεο)
Οδηγία της αμερικανικής πρεσβείας στη Γαλλία για τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»
Tags:
διαδήλωση, Παναγία των Παρισίων, κίτρινα γιλέκα, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK