23:25 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Πρόκειται για τον 23ο γύρο κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων, με τη γαλλική αστυνομία να προχωράει σε χρήση χημικών, προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Επεισόδια ξέσπασαν στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια του 23ου γύρου κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών, προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των συγκεντρωμένων, το οποίο βρισκόταν στη Gare du Nord.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές είχαν πετάξει μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εις βάρος των δυνάμεων διατήρησης της τάξης.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, μία ομάδα περίπου 200 ατόμων επιχείρησε να διαδηλώσει μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, όμως οι αρχές ασφαλείας τους εμπόδισαν.

​Στο μεταξύ, οι συγκεντρωμένοι πολίτες έστησαν πρόχειρα «οδοφράγματα», καίγοντας απορρίμματα και άλλα αντικείμενα. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός των διαδηλωτών στη γαλλική πρωτεύουσα διαμορφώθηκε σε 9.000, ενώ στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας ανήλθε σε 27.900.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές ασφαλείας έχουν προχωρήσει στη σύλληψη περίπου 110 ατόμων, ενώ από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί δύο άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου, με αφορμή τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στους φόρους των καυσίμων.

Παρότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε, μην εφαρμόζοντας το μέτρο αλλά και ανακοινώνοντας μία σειρά διατάξεων για τη βελτίωση της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν με κύριο αίτημα την παραίτηση του προέδρου Μακρόν.

Σχετικά:

Για 23η εβδομάδα διαδηλώνουν στο Παρίσι τα Κίτρινα Γιλέκα (βίντεο)
Στους δρόμους του Παρισιού τα Κίτρινα Γιλεκα (Βίντεο)
Δυνάμεις του γαλλικού στρατού αναπτύσσονται στο Παρίσι για τα Κίτρινα Γιλέκα
Η γαλλική αστυνομία απαγορεύει στα «κίτρινα γιλέκα» να βγουν στους δρόμους το Σάββατο
Tags:
κινητοποιήσεις, κίτρινα γιλέκα, χημικά, διαδήλωση, αστυνομία, επεισόδια, Εμανουέλ Μακρόν, Παρίσι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK