14:47 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Με βάση τα πρώτα στοιχεία των exit polls, ο κωμικός έχει σαφές προβάδισμα νίκης έναντι του απερχόμενου προέδρου. «Δεν θα απογοητεύσω τους Ουκρανούς» το πρώτο σχόλιο του Ζελένσκι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φαίνεται πως είναι ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, όπως προκύπτει από τα exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά την ολοκλήρωση του β' γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, ο κωμικός λαμβάνει το 73,2% των ψήφων, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση τον απερχόμενο πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος περιορίζεται στο 25,3%.

Στη δυτική Ουκρανία, το ποσοστό του Ζελένσκι διαμορφώνεται στο 56,4% ενώ στις ανατολικές επαρχίες η απήχηση του επόμενου προέδρου της χώρας εκτινάσσεται στο 88%.

Από την πλευρά του, ο Ποροσένκο λαμβάνει 43,6% στις δυτικές επαρχίες και μόλις 12% στις ανατολικές.

Ο Ζελένσκι έχει σαφές προβάδισμα και στα κεντρικά, αλλά και στα βόρεια τμήματα της Ουκρανίας, αποσπώντας το 72,3% και το 86%, αντίστοιχα, των συνολικών ψήφων.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των exit polls, ο κωμικός διαβεβαίωσε ότι «δεν θα απογοητεύσω τους Ουκρανούς».

Την ίδια ώρα, ο Ποροσένκο ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να τα παρατήσει», αναγνωρίζοντας την εκλογική του ήττα και δεσμευόμενος ότι θα παραμείνει στον χώρο της πολιτικής.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, αποτιμώντας τα πρώτα αποτελέσματα, δήλωσε ότι οι πολίτες της Ουκρανίας κατέδειξαν την επιθυμία για πολιτικές αλλαγές.

Σχετικά:

«Σταματήστε να βιάζετε την Ουκρανία»: Το μήνυμα γυμνόστηθης ακτιβίστριας (Φωτογραφία)
Προεδρικές στην Ουκρανία ή «πήραμε τη ζωή μας λάθος...»;
Ποροσένκο: Δημοψήφισμα για ένταξη στο ΝΑΤΟ για την Ουκρανία όταν προετοιμαστεί
Η Μόσχα δεν θα στείλει παρατηρητές για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Ουκρανία
Tags:
πρόεδρος, εκλογές, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Πέτρο Ποροσένκο, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK