21:03 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Μεντβέντεφ: Υπάρχει η πιθανότητα βελτίωσης της συνεργασίας Μόσχας-Κιέβου

© Sputnik / Александр Астафьев
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με μια διαδικασία που απαιτεί ακεραιότητα και ρεαλισμό, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ τη Δευτέρα.

Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ηγήθηκε του δεύτερου γύρου της προεδρικής κούρσας της Ουκρανίας με πάνω από 73 %, αφού το 90% των ψηφοδελτίων έχει ήδη καταμετρηθεί.

«Υπάρχει ακόμα η ευκαιρία να βελτιωθεί η συνεργασία [της Ουκρανίας] με τη χώρα μας. Τι χρειάζεται για αυτό; Ακεραιότητα και μια ρεαλιστική και υπεύθυνη προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη όλες τις πολιτικές πραγματικότητες στην Ουκρανία. Εύχομαι την ύπαρξη κοινής λογικής στη νέα ουκρανική ηγεσία. Και βέβαια, την κατανόηση της αξίας των σχέσεων μεταξύ των λαών των χωρών μας, η οποία πρέπει να είναι υψηλότερη από την πολιτική», έγραψε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στα μέσα κοινωνικής του.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έδειξαν την ανάγκη της Ουκρανίας, για νέες προσεγγίσεις στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του, ότι ο Ζελένσκι θα παραμείνει προσηλωμένος στη ρητορική της προεκλογικής του εκστρατείας για τις σχέσεις Κιέβου-Μόσχας.

Tags:
εκλογές, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK