03:35 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κινήσεις αποπομπής της Βρετανίδας Πρωθυπουργού Τερέζας Μέι γίνονται εντός του κόμματος των Συντηρητικών, με αφορμή την αποτυχία έγκρισης μιας συμφωνίας αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακτιβιστές από το Κόμμα των Συντηρητικών και τουλάχιστον 65 οργανώσεις που τους στηρίζουν έχουν μαζέψει αρκετές υπογραφές ώστε να συγκληθεί έναν έκτακτο συνέδριο της παράταξης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Expres, που επικαλείται πηγές εντός του κόμματος, η Τερέζα Μέι κινδυνεύει να βρεθεί εκτός κυβέρνησης από το ίδιο της το κόμμα με αφορμή την καθυστέρηση εξόδου από την ΕΕ με στελέχη του κόμματος να τη χαρακτηρίζουν λάθος άνθρωπο για τις διαπραγματεύσεις.

«Είναι φάρσα. Αν δεν είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά, τότε κάποιος μπει μπροστά, επειδή αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», ανέφεραν, σύμφωνα με την εφημερίδα, στελέχη της παράταξης.

Το συνέδριο η και επόμενη ψήφος εμπιστοσύνης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε τουλάχιστον 28 ημέρες.

Ωστόσο, ακόμη και αν χάσει την εμπιστοσύνη από τα μέλη του κόμματός της, αυτό δε θα αρκούσε για να φύγει από τον πρωθυπουργικό θώκο, καθώς επέζησε από μια ψήφο εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριο του 2018, που της εξασφάλισε «ασυλία» μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Υπάρχει όμως η δυνατότητα αλλαγής των σχετικών κανόνων του κόμματος, οι οποίες όμως θα χρειάζονταν χρόνο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν να οριστικοποιήσει το διαζύγιό με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, αλλά η κυβέρνηση της Μέι δεν κατάφερε να υποστηρίξει τη συμφωνία αποχώρησης, γεγονός που ώθησε το Λονδίνο να ζητήσει παράταση για να αποφύγει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Μετά από ειδική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου, το Λονδίνο έλαβε ευέλικτη παράταση Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Σχετικά:

Μήνυμα Γιούνκερ για Brexit: Δεν θα το αναβάλουμε επ' αόριστον
Πρέπει να συνεχιστούν οι προετοιμασίες για Brexit χωρίς συμφωνία, φέρεται να είπε η Μέι
Λαγκάρντ: Η αναβολή του Brexit παρατείνει την αβεβαιότητα
Bloomberg: Ο ειδικός σε ανατροπή δημοψηφισμάτων λέει ότι το Brexit μπορεί να σταματήσει
Δυσαρέσκεια Τραμπ για τη στάση των Ευρωπαίων στο Brexit
Η ΕΕ συμφωνεί να καθυστερήσει το Brexit μέχρι την 31η Οκτωβρίου
Tags:
Brexit, αποπομπή, Συντηρητικό κόμμα, Τερέζα Μέι, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK