00:58 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την απελευθέρωση του επικεφαλής του RIA Novosti της Ουκρανίας, Κίριλ Βισίνσκι θα ζητήσει το Ρωσικό Προεδρικό Συμβούλιο για την Κοινωνία των Πολιτών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τον Ζελένσκι.

Το Ρωσικό Προεδρικό Συμβούλιο για την Κοινωνία των Πολιτών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα ζητήσει από το Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από τη στιγμή που θα αναλάβει επισήμως την εξουσία, να απελευθερώσει τον επικεφαλής του RIA Novosti της Ουκρανίας, Κίριλ Βισίνσκι.

Οι ουκρανικές αρχές συνέλαβαν τον Βισίνσκι τον Μάιο με την κατηγορία της προδοσίας και της υποστήριξης των αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών του Ντόνετσκ και Λουάνσκ.

«Θα ζητήσουμε στους συναδέλφους μας από το Συμβούλιο να προετοιμάσουν ένα πακέτο προτάσεων προς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι… σχετικά με ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων… ιδιαίτερα την περίπτωση του Βισίνσκι, του οποίου η ενοχή δεν αποδείχθηκε ποτέ — μια απολύτως πληρωμένη και πολιτικοποιημένη υπόθεση», δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου.

Ανέφερε επίσης ότι η απελευθέρωση του Βισίνσκι, ο οποίος έκανε τη δουλειά του χωρίς να παραβιάζει τους νόμους, ήταν ευθύνη του μελλοντικού προέδρου, Ζελένσκι, ο οποίος είχε μιλήσει για τα θεμέλια της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου σε όλη την εκστρατεία του.

 

Σχετικά:

Την άμεση απελευθέρωση του Βισίνσκι ζητάει η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
Στο δικαστήριο του Κιέβου ο Βισίνσκι για την ακρόαση της υπόθεσής του
Η Ρωσία ζητά από την Ουκρανία να απελευθερώσει τον Βισίνσκι
Tags:
απελευθέρωση, κράτηση, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Κιρίλ Βισίνσκι, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK