03:47 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μπροστά στην κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία των Βρετανών Συντηρητικών βρίσκεται ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Η Τερέζα Μέι έχει δεσμευτεί να παραιτηθεί μετά την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit.

Ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται να ηγείται της κούρσας για να διαδεχθεί τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ανταρσία από μέλη του κόμματός της που θα επιχειρήσουν να τη θέσουν εκτός σε ειδική συνάντηση σε μερικές εβδομάδες, όπως μετέδωσε η The Sun.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται έρευνα του ιστοτόπου Conservative Home που δείχνει ότι το 33% υποστηρίζει τώρα τον Μπόρις Τζόνσον για να γίνει επόμενος ηγέτες του Συντηρητικού Κόμματος.

«Η παραίτησή του τον εκσφενδόνισε στην αρχή της ουράς ως τον βασικό συντηρητικό αντίπαλο των πολιτικών για την ΕΕ της Τερέζα Μέι. Και όσο χειρότερα αυτή τα κάνει, τόσο περισσότερο αυτός κερδίζει», αναφέρει ο επικεφαλής του Conservative Home, Πολ Γκούντμαν.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η επιτυχία του Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να αυξήσει την υποστήριξη βουλευτών των Συντηρητικών για την πρωθυπουργό, οι οποίοι δεν επιθυμούν να δουν τον Τζόνσον στην πρωθυπουργία.

Τον Μπόρις Τζόνσον ακολουθεί ο Ντόμινικ Ράαμπ με 14%.

Ο επόμενος ηγέτης του κόμματος θα αποφασιστεί με ψηφοφορία του συνόλου των μελών των Συντηρητικών μεταξύ δύο υποψηφίων που θα επιλεγούν από τους βουλευτές του κόμματος.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε δεσμευτεί πρόσφατα να παραιτηθεί μετά τη σύναψη συμφωνίας για το Brexit. Εντούτοις, βρίσκεται υπό πίεση να παραιτηθεί αμέσως, καθώς οι Συντηρητικοί βυθίζονται στις δημοσκοπήσεις. 

Tags:
Brexit, Συντηρητικό κόμμα, Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον, Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK