08:55 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο τηλέφωνο

Ο Τραμπ επιχειρεί να εμποδίσει αίτημα για δημοσιοποίηση οικονομικών του αρχείων

© AP Photo / Alex Brandon
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παρά την αποτυχία τους να παράσχουν αποδείξεις για τις κατηγορίες κατά του Ντόναλντ Τραμπ και της εκστρατείας του περί υποτιθέμενης συνωμοσίας με τη Ρωσία το 2016, στον απόηχο της δημοσίευσης της έκθεσης Μιούλερ, οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να βρουν πιθανά παραπτώματα του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες αγωγή, προκειμένου να εμποδίσει κλήτευση των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων με σκοπό την αποκάλυψη των επιχειρηματικών και οικονομικών του αρχείων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κλήτευση των Δημοκρατικών θεωρείται μη έγκυρη.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας του Αμερικανού προέδρου, Ουίλιαμ Κοσονβόι δήλωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν έχει δικαιοδοσία να αποκτήσει πρόσβαση στις επιστροφές φόρου του κ. Τραμπ.

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημοκρατικός Ρίτσαρντ Νιλ, ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να παρουσιάσουν πληροφορίες σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ από το 2013.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσιοποίησε την Πέμπτη την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, έκτασης 448 σελίδων, σχετικά με τις καταγγελίες περί συνεργασίας της καμπάνιας Τραμπ με τη Ρωσία στις εκλογές του 2016, τις οποίες έχει επανειλημμένα αρνηθεί η Μόσχα.

Ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρ ανέφερε ότι ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ δεν εντόπισε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οποιοσδήποτε Αμερικανός, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε μέλους της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, συνεργάστηκε με τη ρωσική κυβέρνηση κατά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Σχετικά:

Τραμπ: Καμία σκευωρία με τη Ρωσία, το μήνυμα προς τα media για το πόρισμα Μιούλερ
Οι Δημοκρατικοί ζητούν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της έκθεσης Μιούλερ
Tags:
Βουλή των Αντιπροσώπων, Δημοκρατικοί, Αμερικανικό Κογκρέσο, Γουίλιαμ Μπαρ, Ρόμπερτ Μιούλερ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK