20:58 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους

Μόσχα: Μαχητές του ISIS έχουν μεταφερθεί από τη Συρία στη Νότια Αφρική

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο Αλεξάντερ Φομίν, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ηττημένοι μαχητές του ISIS στη Συρία έχουν μεταβεί είτε στη νότια Αφρική, είτε στο Αφγανιστάν.

Στις χώρες της νότιας Αφρικής φέρεται να έχουν βρει καταφύγιο αρκετά μέλη του Ισλαμικού Κράτους, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Φομίν.

«Οι μαχητές, οι οποίοι έχουν ήδη μετακινηθεί στη βόρεια Αφρική, και συγκεκριμένη στη Λιβύη, ταξίδευσαν μέσω της κεντρικής Αφρικής και έφθασαν στη νότια Αφρική. Φυσικά, υπάρχουν μαχητές που μετακινούνται στο Αφγανιστάν. Κάποιοι μένουν εκεί και κάποιοι άλλοι μεταβαίνουν στη νοτιοανατολική Ασία» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο RT.

Προειδοποίησε, πάντως, ότι εξακολουθεί να βρίσκεται επί τάπητος η απειλή επιστροφής του ISIS στη Συρία.

«Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ένα απλό πράγματα. Ότι όσο πιο σύντομα σταματήσουν αυτοί που παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη στις ένοπλες οργανώσεις, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες επιστροφής των τρομοκρατών» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να υποστηρίξει ότι ο αμερικανικός ισχυρισμός περί πλήρους εξάλειψης του ISIS δεν είναι εντελώς αληθής.

«Στην πραγματικότητα, στις ανατολικές ακτές του Ευφράτη η κατάσταση δεν είναι πολύ ήρεμη ακόμη. Η αμερικανική δήλωση ότι το ISIS καταστράφηκε πλήρως δεν είναι απολύτως αληθής. Παραμένουν ορισμένα απομεινάρια ένοπλων ομάδων» εξήγησε, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, ηγούνται μίας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης σε Ιράκ και Συρία, παρά τη μη εξουσιοδότηση της Δαμασκού. Ο πρόεδρος Τραμπ, τον περασμένο Δεκέμβριο, προανήγγειλε την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα της Ασίας.

Η ένοπλη σύγκρουση στη Συρία ξεκίνησε το 2011, με τη Δαμασκό να κηρύσσει τη νίκη εναντίον του ISIS στα τέλη του 2017. Παρότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές, η εστίαση έχει στραφεί κυρίως στην πολιτική διευθέτηση του ζητήματος.

Σχετικά:

Υπό κράτηση από τις γερμανικές αρχές ύποπτος για συμμετοχή στο ISIS
Οδηγίες του ISIS: Σκοτώστε επιχειρηματίες, κάντε ληστείες σε τράπεζες
Κυρώσεις των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση του ISIS
«Το ISIS εξακολουθεί να υπάρχει, πιθανή μια επίθεση στη Γερμανία ανά πάσα στιγμή»
Δύο μέλη του ISIS σκοτώθηκαν σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε πόλη της Σιβηρίας
Μόσχα και Βαγδάτη συμφώνησαν να συνεχίσουν τη μάχη εναντίον του ISIS
Tags:
πόλεμος στη Συρία, τρομοκράτες, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, ρωσικό υπουργείο Άμυνας, Ρωσία, Αφγανιστάν, Νότια Αφρική, Βόρεια Αφρική, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK